rss
  • Madridi leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg csicseriborsó, negyed tyúk, 25 dkg kolbász, 1 kis füstölt sertéscsülök, 1 kis borjúcsülök, 50 dkg sárgarépa, 1 kg burgonya, 1 kis fej kelkáposzta, 1 zellergumó, 15 dkg cérnametélt (száraz tészta), 6 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evõkanál só, 1 teáskanál törött bors, 1 teáskanál sáfrányos szeklice.

    loading...

    Nagy fazékban bõ három liter vizet felforralunk. Egyenként, hogy a forrás ne szûnjön meg, beleengedjük a tyúkdarabot, a kolbászt, a füstölt csülköt és a borjúcsülköt, majd a megmosott és lecsurgatott csicseriborsót. Megsózzuk, beleszórjuk a fûszereket, valamint a tisztított fokhagymagerezdeket. Lefedve, csendes forralással puhára fõzzük. Leszûrjük, a húsokat kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágva félretesszük.

    A visszamaradt lébe belerakjuk a feldarabolt sárgarépát, a zellert, a burgonyát és a kelkáposztát. Ha puhára fõtt, a burgonya felét kivesszük, kevés levessel pépesre turmixoljuk és visszaöntjük. Közben a cérnametéltet sós vízben megfõzzük. A leves tálalása a következõképpen történik: csészében a leves a zöldségekkel és a fõtt cérnametélttel, mellette külön tálon a feldarabolt húsok.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Café Flambé

    Hozzávalók 4 csészéhez: 5 cl presszókávé, 8 cl Cognac, 8 db kockacukor, 1 narancs.

  • Csõben sült gombás paradicsom

    Hozzávalók: l kg paradicsom, l-2 vöröshagyma, 25 dkg gomba, l5 dkg bacon szalonna, l5 dkg ementáli sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, l dl tejszín, só, bors, zsályalevél, szerecsendió, fokhagymás vaj.

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Articsókaszív - saláta

    Hozzávalók: 4 szép articsókaszív, 2 adag Provancei mártás, só.

  • Pritaminos túrósajt

    Hozzávalók 12 szelethez: 1 l tej, 1 tojás, 50 dkg túró, 10 dkg vaj, 3 evõkanál pritaminpaprika-krém, 1 kiskanál szódabikarbóna.

  • Adventre: cappuccino-szelet

    Hozzávalók: 6 tojás, 6 evõkanál porcukor, 6 evõkanál liszt, 2 evõkanál kakaó, fél csomag, sütõpor, 1 dl étolaj. Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 csomag tejszínízû puding, 6 dl tej. Bevonáshoz csokimáz: 8 dkg kakaópor, 10 dkg margarin.

  • Ananászos Tiramisu

    Hozzávalók: 1 dob. Ananász konzerv, 3 dkg vaj, vagy margarin,10 dkg kristálycukor, 1 cs. babapiskóta , 8 evõkanál ananászlé, 3 tojás sárgája, 30 dkg. Mascarpone (olasz sajt), 1,5 dl Jogobella joghurt (papaya-lime) ízû, 1 citrom reszelt héja, kakaópor, igény szerint 2 evõkanál kókuszlikõr.

  • Túrógombóc nyersen

    Hozzávalók: 3 ek tönköly búzadara, 1 dkg margarin, 20 dkg túró, 1 ek morzsa, 2 mk florigó, 3 ek olaj, 1 mk valódi vaníliapor.

  • Vegyesfûszeres báránysült

    Hozzávalók:

    - 0,5 ek rizsliszt
    - 1.2 kg báránygerinc
    - 0.5 dl mentaolaj
    - 0.5 dl olívaolaj
    - 1 db citrom leve
    - 2 g fokhagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 3 szem borókabogyó
    - 10 szem koriandermag
    - 10 db zsályabóbita
    - 1 csipet õrölt citrombors
    - 1 dl csontlé
    - 3 dkg vaj
    - só

  • Túrós rétes (édes)

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg mazsola, 1 dkg gríz, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Francia sárgadinnye leves

    Hozzávalók: 1 kg érett sárgadinnye, 2 evõkanál tejpor (helyettesíthetjük tejjel), 2 dl tejföl, ½ kávéskanál kakukkfû, ½ kávéskanál õrölt szerecsendió, csipetnyi õrölt feketebors, só.

  • Cukkinifasírt

    CukkinifasírtElkészítés: A cukkinit megmossuk, megpucoljuk, majd lereszeljük vagy legyaluljuk, jól megsózzuk, majd kis időre félretesszük pihenni. Később jó alaposan kinyomkodjuk a levét. Összekeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, majd hozzáadom a sajtot, a sót, a zsemlemorzsát. Formázzuk, mint a fasírtot, majd bő olajban kisütjük. Hozzávalók: 3 kisebb vagy 1 nagy cukkini, 3 tojás, 1 kis fokhagyma, petrezselyem vagy kapor, só, kevés reszelt sajt, zsemlemorzsa (annyi, hogy formázható legyen), olaj.

  • Ananászos csirke édesburgonyával

    Hozzávalók: 2/3 csésze plusz 3 ek. liszt, 1 tk. só, 1 tk. õrölt szerecsendió, 1/2 tk. õrölt fahéj, 1/8 tk. vöröshagymapor, 1/8 tk. bors, 6 csirkemellfilé, 3 szem édesburgonya, 3 dl hígítatlan sûrített csirkekrémleves, 1,5 dl ananászlé, 10 dkg gomba, 2 tk. barna cukor, 1/2 tk. reszelt narancshéj, forró fõtt rizs.

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Sült Saint-Jacques kagylók

    Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, õrölt bors.

  • Almás csirkemell

    Almás csirkemellA csirkemelleket megtisztítjuk, szétdaraboljuk, kiklopfoljuk, sózzuk, befűszerezzük. Az almákat ketté vágjuk a magházat kivesszük. A fél almákat cikkekre vágjuk. A kiklopfolt csirkemelleket kevés olajon serpenyőben vagy rostlapon elősütjük. Tepsibe egymás mellé rakjuk őket. Mindegyikre teszünk az almacikkekből 3-4 darabot. Aki szereti pici őrölt fahéjat szórhat az almákra. A sajttal befedjük, és sütőben kb. 10-15 perc alatt, 180 fokon készre sütjük. Zöldséges rizst tálalhatunk hozzá, de friss salátával is nagyon finom.

  • Kókuszos gyümölcsrizs

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg gömbölyû szemû rizs, 40 dkg gyümölcs vegyesen (kivi, szilva, mangó, eper, nektarin stb.) 8 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 2 lap fehér zselatin, 1/2 rúd vanília. A mártáshoz: 10 dkg málna, 1 filter zöld tea, 6 dkg cukor, 1 friss mentaág.

  • Zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók: Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befõzõ gumi, üvegtetõ, nem használt körömkefe.

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Balalaika Cocktail

    Shakerben összerázzuk, és elõhûtött koktélospohárba szûrjük.

loading...