rss
  • Madridi leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg csicseriborsó, negyed tyúk, 25 dkg kolbász, 1 kis füstölt sertéscsülök, 1 kis borjúcsülök, 50 dkg sárgarépa, 1 kg burgonya, 1 kis fej kelkáposzta, 1 zellergumó, 15 dkg cérnametélt (száraz tészta), 6 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evõkanál só, 1 teáskanál törött bors, 1 teáskanál sáfrányos szeklice.

    Nagy fazékban bõ három liter vizet felforralunk. Egyenként, hogy a forrás ne szûnjön meg, beleengedjük a tyúkdarabot, a kolbászt, a füstölt csülköt és a borjúcsülköt, majd a megmosott és lecsurgatott csicseriborsót. Megsózzuk, beleszórjuk a fûszereket, valamint a tisztított fokhagymagerezdeket. Lefedve, csendes forralással puhára fõzzük. Leszûrjük, a húsokat kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágva félretesszük.

    A visszamaradt lébe belerakjuk a feldarabolt sárgarépát, a zellert, a burgonyát és a kelkáposztát. Ha puhára fõtt, a burgonya felét kivesszük, kevés levessel pépesre turmixoljuk és visszaöntjük. Közben a cérnametéltet sós vízben megfõzzük. A leves tálalása a következõképpen történik: csészében a leves a zöldségekkel és a fõtt cérnametélttel, mellette külön tálon a feldarabolt húsok.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gratenírozott sonkás torony

    Hozzávalók: 4 személyre: 8 db krumpli lepény, 8 db rántott hagyma karika, 1 pohár tejföl, 150 g füstölt sonka, 1 db tojás, 100 g reszelt sajt, zöldfûszerek, só, õrölt bors.

  • Borsós tál

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 30 dkg mirelit kukorica, 30 dkg zöldbab, 2 paradicsom, 1 zöldségerõleveskocka, 1 fej hagyma, olaj, só, bors, petrezselyem.

  • Burgonyasaláta sütõtökkel

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt burgonya, 40 dkg sütõtök, 4 dl kefir, 2 savanyú alma, 1 lilahagyma, 1 ek. mustár, 1 tk. paradicsompüré, 1 tk. só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Résztelt krumpli

    Hozzávalók: 6-8 db közepes fõtt burgonya, l fej hagyma, 1 kanál libazsír, vagy 2 evõkanál olaj, só, pirospaprika.

  • Zöldséges sertésragu tésztaágyon

    Hozzávalók: 30 dkg kicsontozott sertéskaraj, 1 ek szójamártás, 1 ek édes vermut, 1 ek étkezési keményítõ, 1 szál zeller, 1/2 sárgarépa, 6 brokkoli-rózsa, 6 karfiolrózsa, 1/2 kockákra vágott paradicsompaprika, 1 kicsi, félbevágott, felszeletelt vöröshagyma, 50 dkg laposmetélt, só, 1/4 liter víz, 1/2 csirkeleveskocka, 1.5 kiskanál étkezési keményítõ.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Lecsós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 2 nagyobb paradicsom, 3 zöldpaprika (ha lehet, különbözõ színûek), kevés zsiradék, só, felkarikázott kolbász, vagy virsli.

  • Meggyes lepény

    40 dkg lisztet 10 dkg margarinnal, 1 dl tejföllel elmorzsolunk. Ízlés szerint adunk hozzá édesítõszert, 2 tojássárgáját, késhegynyi szódabikarbónát, ha szükséges, kevés tejjel összegyúrjuk.

  • Tormával töltött rántott szelet

    Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb, 2 evõkanál ecetes torma, 2 evõkanál juhtúró, 1 evõkanál sûrû tejföl, kevés cukor, ízlés szerint só, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Mézes kivi

    Hozzávalók (1 kehelyhez):

    2 kivi, 2 evõkanál tejszín, 1 teáskanál méz

  • Méteres kalács

    Hozzávalók a tetejére: 30 dkg étcsokoládé, 8 dkg Rama Sütõmargarin. A krémhez: 3 evõkanál rum (ez el is maradhat), 30 dkg porcukor, 5 evõkanál kristálycukor, 7,5 dl tej, 2 csomag fõzni való puncs ízû pudingpor (8 dkg), 30 dkg Rama Sütõmargarin.

  • Tócsni

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg burgonya, 2 tojás, 2-3 evõkanál liszt, olaj a sütéshez

  • Holland spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg reszelt edami sajt, 1 dl tejszín, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál só és ízlés szerint törött fehér bors.

  • Húsos sajtleves

    Húsos sajtlevesA vöröshagymát apró kockákra összevágjuk, majd forró olajon megpirítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a darált húst is puhulni. Felengedjük a zöldséglével, beledobjuk az apróra vágott póréhagymát is, és hagyjuk főni őket. A fél csésze vízzel csomómentesre elkeverjük a lisztet, és az egészet fokozatosan belehabarjuk a levesbe. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az ömlesztett sajtot és a sajtkrémet is, valamint kis sót, borsot. Nagyon hamar összefő. Ezután egy botmixerrel kicsit összeturmixoljuk, hogy pépesebb legyen a leves.

  • Joghurtos almás sütemény

    Hozzávalók:

    - 1 pohár joghurt (kefirrel is lehet)
    - 1 pohár cukor
    - 1 pohár liszt
    - 1 tojás
    - 1 csomag sütõpor
    - alma
    - porcukor

  • Serpenyõs rizs

    Hozzávalók: 35 dkg sovány darált sertés- vagy marhahús, 1 vöröshagyma, 1 1/2 tk. chilipor, 1 tk. õrölt kömény, 1/2 tk. só, 3 csésze fõtt barna rizs, 1/2 kg tarkababkonzerv, 20 dkg zöld chilipaprika, 1 paradicsom.

  • Dióval töltött alma

    Hány 4 személyre: 4 alma, 10 dkg dióbél, 10 dkg cukor, 4 dl vörösbor, 5 ek méz, õrölt fahéj, 3 ek narancsszörp, 2 dl tejszínhab, 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 3 ek cukor, fél cs sütõpor.

  • Császárfánk

    25 deka vajat, 25 deka lisztet, fél csomag sütõport és 18 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott õrölt mandulát, fél csomag vaníliás cukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá.

  • Borjúhúsos csorbaleves

    Hozzávalók: Kilónyi borjúhús, 4-5 paradicsom, 2-3 paprika, 5-6 közepesméretû burgonya, 4-5 sárgarépa, egy kissebb fej karfiol,egy fej vöröshagyma, maréknyi zölbab, ugyanennyi zöldborsó, só, bors,3-4 evõkanálnyi olaj, zöld léstyán, korpacibere vagy citromlé a savanyításhoz.

  • Tojás mártás

    Végy 4 keménytojás sárgáját, 2 nyers tojás sárgáját, 2 evõkanál fehérbort, 2 evõkanál tejfölt, 2 teáskanál apróra vágott snidlinget, 1/2 teáskanál mustárt...