2024.03.19. - József, Bánk

Spanyol zöldborsó

Hozzávalók: fél kg friss, vagy mirelit zöldborsó, 20 dkg apró száraztészta (nem cérnametélt vagy tarhonya!), 2 fej hagyma, 1 teáskanál curry, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, vegeta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesítõket és kb. fél l vizet. Amikor felfõtt, beletesszük a tésztát, és kb. 5 percig fõzzük vele. Utána lehúzzuk az edényt a tûzrõl, és fedõ alatt hagyjuk benne megdagadni a metéltet. Egészen lé nélküli, sûrû masszát kapunk. Köretként fogyasztjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!