2024.04.23. - Béla

Penne babbal

Hozzávalók: 50 dkg penne, 30 dkg fõtt fehér bab, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 6 dkg pecorino vagy más, erõteljes ízû juhsajt, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis piros chili, 2 rozmaringág, néhány szál zellerzöld, 2-3 evõkanál olívaolaj, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát a szokásos módon, bõ, forrásban lévõ, sós vízben al dente, azaz rugalmasra fõzzük. Közben a csíkokra vágott húsos füstölt szalonnát nagy serpenyõben megpirítjuk. Hozzáadjuk az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zellerzöldet és rozmaringot, a felaprított chilit.

Ha konzerv babot használunk, levét lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, ismét lecsöpögtetjük (ha saját fõzésû a bab, elég lecsöpögtetni). A babot beleöntjük a serpenyõbe és kis lángon összemelegítjük (kb. 5 perc). A tésztát leszûrjük, a serpenyõbe tesszük és összekeverjük. További 2 percig melegítjük. Reszelt juhsajttal meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!