rss
  • Penne brokkolival

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

    A brokkolit majdnem puhára megfõzöm a húslevesben. A tésztát is megfõzöm. A hagymát kevés olajon üvegesre párolom, hozzádobom a zúzott fokhagymát, ráöntöm a tejszínt és kicsit besûrítem. Hozzáadom a lecsöpögtetett brokkolit és a szintén lecsöpögtetett tészta tetejére öntöm. Az asztalra reszelt sajtot teszek mellé.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Borsos tokány

    Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg hagyma, 1 tk só, 1+1 tk õrölt feketebors, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.

  • Túrógombóc kukoricadarával egyszerûen

    Hozzávalók: 5 dl víz, 1 kávéskanál olaj, kevés só, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 marék cukor, 2 dl kukoricadara, 25 dkg túró, pirított morzsa vagy porcukros darált dió.

  • Paprika-paradicsom saláta

    Hozzávalók: 3 paradicsomprika (pritaminpaprika), fél kg paradicsom, fél tk só, 3 ek cukor, 2 ek ecet, 1 ek olaj, 1 ek vágott zöldpetrezselyem.

  • Fügével töltött pite

    Hozzávalók 4 személyre:

    20 dkg liszt, 20 dkg friss, érett füge, 1 evõkanál száraz fehérbor, 1 evõkanál olaj, 2 dkg élesztõ, só

  • Angol marhasült (Roast Beef)

    Használhatunk rostélyost, combot, felsált, hátszínt. A húst nyersen nem sózzuk, fûszerezzük.

  • Svájci karaj

    Hozzávalók: 4 dupla szelet karaj, 10 dkg gomba, 1 alma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 2 kávéskanál citromlé, só, bors, metélõhagyma, 3 evõkanál fehér bor, liszt, tojás, morzsa, olaj.

  • Black Russian

    Keverõpohárban, jéggel készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Pörkölt nyúlfülû gombából (rókagombapörkölt)

    Egy kanálnyi zsír, fél kg nyúlfülû (rókagomba), egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.
    A zsíron sárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd rászórom a paprikát.

  • Sajtos rúd

    Hozzávalók: 40 dk liszt, 10 dk reszelt sajt, 2 kk. só 1 mk szódabikarbóna, 25 dk Liga,
    1 ek tejföl, 2 sárgája.

  • Háromszéki palacsinta

    Hozzávalók: 16 dkg liszt, 2 tojás, só, fél kg csirkepörkölt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, tej.

  • Gombócleves

    Hozzávalók:

    - 2-3 db krumpli
    - 10 dkg füstölt kolbász
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - 1 db tojás
    - liszt
    - petrezselyemzöld
    - ételízesítõ
    - só
    - õrölt bors
    - majoranna
    - 1 pohár tejföl

  • Lángos 1

    Hozzávalók: fél kg liszt, 1 cs élesztõpor, 1 csapott tk só, 4 dl langyos víz, 1,5 - 2 liter napraforgóolaj a kisütéshez.

  • Tepsis bolognai penne

    Hozzávalók: 20 dkg penne tészta, 2 ek olívaolaj, 1 hagyma, 20 dkg darált hús, 1 tasak Bolognai spagetti alap, 2 dl tejföl, 2 tojás, 5 dkg reszelt sajt.

  • Baconös csirkemell

    Baconös csirkemellA csirkemellet csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, és legalább két órára hűtőbe tesszük. Ezalatt az uborkát alaposan megmossuk, lereszeljük, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk, a kaprot picire aprítjuk. Az uborkát alaposan kicsavarjuk, hozzátesszük a joghurtot, a fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, és mehet be a hűtőbe. A csirkemellet jó szorosan betekerjük a csíkozott baconbe, és egy tepsibe vagy jénaiba egymás mellé helyezzük.

  • Diós-almás kocka

    Diós-almás kockaA lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitálom. A tojásokat a porcukorral habosra keverem, majd hozzáöntöm az étolajat, a diót, mazsolát, reszelt almát, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Jó alaposan eldolgozom a masszát, végül a lisztes keveréket is beleforgatom, és alaposan elkeverem. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a tészta. A tetejét csokimázzal vonom be. A hozzávalókat simára keverem, és egyenletesen rácsorgatom a süti tetejére.

  • Zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 1 1/2 kg zöldborsó, vagy egy csomag mirelit borsó, 2 evõkanál olaj, 2-3 evõkanál cukor, 1 evõkanál só, 1-2 evõkanál liszt.

  • Román lángos

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 1 tojássárga, 1 fõtt burgonya, só, tej. A töltelékhez: 25 dkg túró, 1/2 dl tejföl, só, 2 csomó metélõhagyma, olaj.

  • Mandulás vendégváró - borjúmáj-kocsonya

    A BORJÚMÁJAS-t turmixgép poharába teszem, hozzáadom a sherryt, a mustárt, felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát az összes fûszert, valamint 1/2 dl tejszínt. Pépesre töröm.

  • Malacsült lencsesalátával

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg bõrös malackaraj csonttal, 1 kávéskanál õrölt majoránna, 15 dkg lencse, 2 fej vöröshagyma, 1 dl sör, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg burgonya, 2 db babérlevél, 10 dkg húsos szalonna, 5 dkg póré, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál méz, 1-2 evõkanál fûszeres ecet, 1/2 csokor snidling, 1 dl tejföl.

  • Tyúkhúsleves zsemlegombóccal

    Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.) 2 evõkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék (zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, õrölt szerecsendió, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa;