2024.04.25. - Márk

Szalagtészta barna vajjal

Hozzávalók: fél kiló szalagtészta, 10 dkg parmezán, 15 dkg vaj, só, 2 ek olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajat egy edényben felhevítem és világosbarnára pirítom. 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a szalagtésztát és lassú tûzön, idõnként kevergetve 8-10perc alatt “fogkeményre” fõzöm. Leszûröm, a mély tálba teszem. Azonnal ráöntöm a forró vajat és elõmelegített tányérokra osztom. Fontos, hogy minden forró legyen. Parmezánnal megszórva tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!