rss
  • Paradicsomos farfalle

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 póréhagyma, 15 dkg apró paradicsom, 1 evõkanál mascarpone, 3 evõkanál citromlé, 1 evõkanál sherry, 2 evõkanál majonéz, cayenne-bors, 20 dkg farfalle tészta.

    A pórét mosd meg, vágd ferdén 1-1,5 cm-es darabokra, majd forró, sós vízben 3-4 percig fõzd.

    Szûrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. A paradicsomokat nagyságtól függõen vágd félbe vagy negyedekbe. A majonézt keverd el a tejszínes krémsajttal és a sherryvel. Sóval, cayenne-borssal ízesítsd. Keverd össze mindet a kifõzött tésztával.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Burgonyás kenyér

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 tk. sikér, 4 ek. burgonyapüré-por, kb. 5 dl víz, 1 ek. 20%-os ecet, 1 ek. só, 2 csomag instant élesztõ.

  • Mazsolás habos lepény

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 1 csomag sütõpor, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál rum, 10 dkg mazsola, baracklekvár, 5-6 tojásfehérje, 1/2 citrom leve, 20 dkg kristálycukor.

  • Mandulában sült szilva

    Hozzávalók: 40 dkg szép, nagy szemû, magvaváló szilva, 10 dkg darált mandula, 2 db egész tojás, kevés porcukor a tetejére.

  • Gyümölcsös tiramisu

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 250 g babapiskóta
    - 400 g mirelit erdei gyümölcs keverék
    - ízlés szerint porcukor
    - ízlés szerint kevés gyümölcspálinka

    A krémhez:

    - 250 g Mascarpone
    - 200 ml tejszín
    - 250 g kristálycukor
    - 3 db egész tojás
    -10 g lapzselatin

  • Igazi farsangi fánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 1 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor.

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg darálthús, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 köteg petrezselyem, majoranna, oregánó, só, bors, barna rizs vagy 20 dkg zöldbab, fûszerpaprika, provence-i fûszerkeverék, rozmaring, 10 dkg füstölt sajt, 4 db paradicsom.

  • Gombával töltött paprika

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 15 dkg gomba, 20 dkg rizs, 15 dkg paradicsompüré, 1 kanál zsír, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, 1 kanál cukor, törött bors.

  • Házi gnocchi

    Hozzávalók: 90 dkg lisztes burgonya, nagyobb darabokra vágva, 2 tojás felverve, 15-17,5 dkg sima liszt, 2 kávéskanál só.

  • Lebbencs leves

    Hozzávalók: 10-15 dkg lebbencstészta, 50 dkg burgonya, 15 dkg kolozsvári szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 dkg zsír, pirospaprika, só.

  • Mazsolás kalács

    Hozzávalók a tésztához: 5 dkg élesztõ, 60 dkg liszt, 6 dkg cukor, 2 evõkanál étolaj, 3 tojás sárgája, 4 dl tej. A krémhez: 25 dkg margarin, 3 ek. Kakaó, 15 dkg porcukor, mazsola.

  • Finom nõi szeszély

    Elkészítés: Alaposan megmossuk a tojásokat, megtöröljük. Feltörjük, szétválasztjuk õket. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vajjal is alaposan elkeverjük.

  • Kókuszkocka

    KókuszkockaA tejet kissé fellangyosítjuk, majd ebben a tejben felolvasztjuk a margarint, majd az összes többi alapanyaggal jó alaposan összekeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, (vagy rakhatunk a tepsibe sütőpapírt is, ki melyik megoldást szereti jobban) majd közepes lángon megsütjük. Amikor kihűlt a tészta egyforma kockákra vágjuk össze. A máz hozzávalóit összeforraljuk. (Egy kicsit hagyjuk hűlni, mert ha nagyon forrón mártjuk bele, könnyen szétmállhat a tészta.) Ebbe mártjuk a kockákra felszeletelt tésztát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

  • Pesce arrosto

    Hozzávalók: friss szardínia, 1 tk tengeri só, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek Olivaolaj, 10 dkg édeskömény gumó és levél apróra vágva, 1 borshüvely, 1 ek fehérborecet.

  • Finom cukkinifõzelék

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves (leveskockából is lehet).

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Húsvéti bárány

    Hozzávalók: 6 személyre 100 g sütõmargarin, 1 ek. búzadara, 150 g cukor, 3 db tojás, 150 g liszt, porcukor a szóráshoz;

  • Orjaleves

    A kb. 1 kilónyi megmosott sertéskarajcsontot - amelyen kisebb húsdarabok találhatók - 2 liter vízben feltesszük fõni.

  • Bográcsgulyás fazékban

    Hozzávalók: 20 dkg sertéshús, kis olaj, 1 fej vöröshagyma, kis só, köménymag, 3 szem közepes burgonya, 2 gerezd fokhagyma, Piros Arany, csipetketészta (10 liszt, 1 tojás, só).

  • Arab kávétorta

    Hozzávalók:

    40 dkg cukor, 8 tojás, 2 dl tej, 12 dkg vaj, 1 zacskó csokikukac, 1 dl fõtt kávé, 3 evõkanál liszt, 2-3 dkg csokoládé (2-3 kocka), 2 evõkanál darált kávé, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 sütõpor

  • Sörben sült burgonyagombóc

    Hozzávalók: 50 dkg sós vízben fõtt burgonya, 2 db egész tojás, 6 evõkanál liszt, 1,5 dl világos sör, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál törött bors, késhegynyi szerecsendió-virág, késhegynyi õrölt gyömbér, ízlés szerint só.