rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Paradicsomos farfalle

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 póréhagyma, 15 dkg apró paradicsom, 1 evõkanál mascarpone, 3 evõkanál citromlé, 1 evõkanál sherry, 2 evõkanál majonéz, cayenne-bors, 20 dkg farfalle tészta.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A pórét mosd meg, vágd ferdén 1-1,5 cm-es darabokra, majd forró, sós vízben 3-4 percig fõzd.

    Szûrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. A paradicsomokat nagyságtól függõen vágd félbe vagy negyedekbe. A majonézt keverd el a tejszínes krémsajttal és a sherryvel. Sóval, cayenne-borssal ízesítsd. Keverd össze mindet a kifõzött tésztával.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Krémes palacsinta

    Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 5 dkg mazsola, 1/2 citrom reszelt héja és leve, ízlés szerint porcukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 dl kefir, 1 tojás, 1 mokkáskanál só, a tuzálló tálhoz kevés vaj, 8 db, szokásos módon megsütött, töltetlen palacsinta;

  • Francia burgonya

    A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tûzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával el­kevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütõben ad­dig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult.

  • Tésztás csirkemáj

    Hozzávalók: só, bors, babérlevél, kakukkfû, 5 dkg vaj, 1 doboz paradicsompüré vagy áttört paradicsom, 1 dl vörösbor, 50 dkg csavart tészta, 1 dl tejszín, 40 dkg csirkemáj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma.

  • Sült túrókolbászkák

    Hozzávalók: 25dkg túró (félzsíros) 10dkg vaj 3tojás 10dkg liszt 10dkg zsemlemorzsa só, 1dl napraforgó étolaj petrezselyem, késhegynyi reszelt hagyma vagy snidling.

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Borsóleves nokedlivel

    Borsóleves nokedlivelA zöldborsót ételízesítős vagy sós vízbe feltesszük főni, majd hozzáadom a karikára vagy kockákra vágott sárgarépát. Ha mindkettő megpuhult,akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici piros paprikát adunk hozzá,és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítünk és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből, üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön, és csak utólag adjuk hozzá a borsót.

  • Rizses káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg rizs, só, 2 dl tejföl, 2-3 szem borókabogyó, 1 babérlevél, 1 csipet kapor, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, kevés olaj, liszt.

  • Tojással rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, só.

  • Isler házilag

    Isler házilagEgy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. A hűtőből kivéve, lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat.

  • Gesztenyés tejberizs

    Hozzávalók 4 személyre: 150 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej, 40 g rizs, 10 g cukor, 15 g gesztenyepüré, 5 g csokoládé.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Sült, édes, túrós kocka

    Hozzávalók: liszt 1 kg, tojás 3 db, tojás 4 db, vanília 1/4 rúd, tejföl 2.5 dl, túró 25 dkg, porcukor 15 dkg.

  • Karalábéfõzelék

    A meghámozott karalábét széles laskára vagy kockákra vágjuk, és egy . kevés sóval a zsiradékban a saját levében vagy egy kevés vízzel puhá­ra pároljuk. Zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, egy kevés vízzel fel­engedjük, és összevagdalt petrezselyemzölddel meghintve, megtejfö­lözve tálaljuk.

  • Banános kocka

    A piskótához:

    - 5 db tojás
    - 4 ek kristálycukor
    - 5 ek liszt
    - 2 ek kakaópor
    - 1 cs sütőpor
    - 1 dl napraforgó olaj

    A krémhez:

    - 1/2 l habtejszín
    - 2 ek porcukor
    - 2 cs habfixáló
    - 4 db banán
    - 1 tábla csokoládé

  • Hajdú sajt

    Hozzávalók: 20 dkg Hajdú sajt, 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, 1 mk currypor, csipet õrölt szerecsendió, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, ízlés szerint só.

  • Diós sült banán

    Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 teáskanál porcukor, 6 teáskanál darált dió, 3 evõkanál, diólikõr.

  • Húsos-káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma (lila hagyma is lehet), 7-8 dkg vékony szelet húsos szalonna, 3 evõkanál olívaolaj, 1 szép libacomb, 1 sárgarépa, 1 dl száraz fehérbor, 2-3 dl húsleves (kockából is jó, só, õrölt bors, fél fej (kb. 30 dkg) kelkáposzta, 35 dkg rövid csõtészta, fél csokor zeller zöld, 1 csokor petrezselyem.

  • Béarni libaleves

    A libacombokat megmossuk, és sós vízben másfél órán át fõzzük. A répát, a zellert és a burgonyát megtisztítjuk, és a káposztával együtt durvára reszeljük. A pórét és a hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A zöldségféléket a libacombhoz adjuk, és még egy órán át fõzzük.

  • Áfonyás máktorta

    Hozzávalók:
    3 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg darált mák, 1 csomag sütõpor, 6 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 15 dkg áfonyalekvár, 10 dkg áfonya, 5 dkg vágott mandula;

  • Fûszeres krumplifõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 2, 5 dl tejföl, 35 dkg zeller, 1 dl tejszín, reszelt szerecsendió, 2 evõkanál étkezési keményítõ, 3 evõkanál apróra vágott zellerzöld, só, bors.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...