rss
  • Olasz spagetti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 400 g spagetti, 2 evõkanál olívaolaj, 6 vékony szelet húsos szalonna apróra vágva, 1 marék dióbél, 2 dl fõzõtejszín, 2 gerezd fokhagyma.

    loading...

    Fõzd ki a spagettit forrásban lévõ, bõ, sós vízben 10-12 perc alatt. Közben hevítsd fel az olajat egy serpenyõben, és süsd a szalonnát 5 percig, amíg kezd ropogóssá válni. Vedd ki a szalonnát, és tedd félre. A dióbelet és a fokhagymát vágd apró darabokra, és pirítsd meg. Vigyázz, mert könnyû odaégetni. Körülbelül 7 perc kell neki. Ha kész, keverd össze a szalonnával, és add hozzá a tejszínt, majd fõzd össze. Erre elég 2 perc. Keverd el a tésztával. Adhatsz hozzá reszelt sajtot is.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Meggyes saláta

    Hozzávalók: 30 dkg meggy, 3 karika ananászbefõtt, 1 kis fej saláta, 15 dkg császárhús, 15 dkg kemény sajt, 1 kis zeller, 10 szem dió, 2 dl joghurt, 4 evõkanál olaj, 1 kis citrom leve, só, fehér bors.

  • Vegyes grill

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 kisebb cukkini, 2 paradicsom, 2 kis endívia, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál citrom kifacsart leve, 2 szelet tonhal, 8 garnélarák, néhány szál bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors.

  • Vese burgundiai módra

    A tisztított és félbevágott veséket sózzuk, borsozzuk és vajon megsütjük. Kivesszük, majd ugyanebben a vajban sózott, borsozott gombafejeket és karikára vágott virslit pirítunk.

  • Paradicsomos csirke

    Ha a csirke még nagyon fiatal, elég ha egy kanál zsírban a szétdarabolt, kisé besózott csirkét fél óráig pároljuk.

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Spárga leves

    Spárga levesA spárgát alaposan megtisztítjuk, majd körülbelül 2 cm-es darabokra felvágjuk. A megpucolt, apróra vágott vöröshagymával és burgonyával együtt, kevés vízben feltesszük főni. Sóval, ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd beleöntjük a kesudió tejfölt, botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd összeforraljuk a levest. Amikor lezártuk a levest, hozzátesszük a meleg vizes fürdőben megolvasztott kókuszolajat, és megszórjuk a felaprított snidlinggel. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

  • Ibériai szárított sonka

    Hozzávalók: 2 comb, 1 kg só, 3 dkg törött cayenne bors, 1 dkg rozmaring, 5 dkg babérlevél, 10 dkg fokhagyma.

  • Nápolyi zöldségleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 karalábé, 1/4 zeller, 1 citrom, 1 kk levesizesítõ, 1 kk paradicsompüré, 10 dkg parmezán, õrölt bors, só.

  • Zöldségleves

    ZöldséglevesMegforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a csíkokra metélt fejes káposztát és az ugyancsak csíkokra vágott zöldpaprikát is. Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt 15 percig pároljuk. Vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd felöntjük 8 dl forró vízzel. Ételízesítőt adunk hozzá és további 15 percig főzzük. Tűzálló tálba lerakunk egy réteg kenyérszeletet, beborítjuk a zöldségek felével. Újabb réteg kenyér és zöldség következik. Rámerjük a levest és addig főzzük, amíg egészen sűrű nem lesz.

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: burgonya 1 kg, tojás sárgája 4 db, tejföl 1/4 l, só 2 késh, ecet 2 dl, cukor 2 kocka.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Csirkés csirke

    Hozzávalók:


    6 db csirkecomb, 2 dl tejföl, 2 dl fehérbor, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 fõtt tojás, 2 ek étkezési keményítõ, só, petrezselyem, olaj, reszelt sajt a tálaláshoz

  • Narancsdzsem

    Mintegy 10 db narancs és 3 citrom = ezek hámozott súlya együtt 1,5 kg legyen, 30 dkg cukor, kb 1 kg zselécukor.

  • Kalábriai leves

    Hozzávalók: 25 dkg spenót, 25 dkg darált marhahús, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg parmezán, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 tojás, só, fehérbors, 1 l húsleves.

  • Linzertorta

    Hozzávalók:

    - 30-30 dkg õrölt mandula és liszt
    - 1 citrom reszelt héja
    - fél teáskanál fahéj
    - 5 evõkanál gyümölcscukor
    - 2 teáskanál édesítõszer
    - 1 tojás
    - 5 evõkanál tej
    - 15 dkg vaj
    - 25 dkg málnalekvár
    - vaj a formához

  • Káposztasaláta

    Egy kg fehér és egy kg vörös káposztát külön-külön meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk -, és 2-2 evõkanál sóval meghintve másnapig állni hagyunk.

  • Kolbászos Szilveszteri lencse

    Hozzávalók: 35 dkg lencse, 40 dkg sütni való kolbász, 40 dkg paradicsom, 1 db hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 1 kicsi zeller, 1 pohár száraz fehérbor, 2 evõkanál olaj, húslé, néhány szál zsálya, só és bors.

  • Sült banán zöld borssal és ketchuppal

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöld bors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

  • Hagymás tojás (Ájer lájber cibelesz)

    Hozzávalók: 4 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, l csirkemáj, l kanál só, kevés törött bors.

  • Egzotikus gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, 2 db banán, 2 db kivi, fél ananászkonzerv, lehetõség szerint mangó- és kókuszdarabok, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evõkanál cukor, 1 evõkanál citromlé, 2 szem szegfûszeg, 1 kávéskanál rum, 1 pohár tejszín.

loading...