rss
  • Gulyásleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg burgonya, egy közepes fej vöröshagyma, 5-6 dkg zsír, 1-1 kávéskanál gulyáskrém,pirosarany, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kávéskanál köménymag, só, ételízesítõ ízlés szerint.

    A csipetkéhez 1 tojás és kb. 10 dkg liszt.

    A hagymát apróra vágjuk és a zsíron megfonnyasztjuk, majd a köménymagot is megfuttatjuk benne. Beletesszük a gulyáskrémet, pirosaranyat, pirospaprikát, jól elkeverjük, és egy kevés vízzel föleresztjük. Ha zsírjára pirult, beletesszük az apró kockára vágott húst. Ízesítjük, és egy kevés vízet öntve alá, gyakran kevergetve pároljuk.

    Amikor zsírjára sült, belekeverjük az összezúzott fokhagymát, és ismét fölöntjük egy kevés vízzel, hogy a húst majdnem puhára pároljuk benne. Amikor a hús már majdnem puha, fölöntjük kb.1,5 liter vízzel, beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, majd belefõzzük az 1 tojásból gyúrt csipetkét.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cigánypecsenye roston

    A tarjaszeleteket kissé kiverjük sóval, õrölt borssal és zúzott fokhagymával vastagon bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat meg a bort és hûvös helyen, néhány órán át érleljük.

  • Kókusztej

    Hozzávalók: 1 liter tej, 20 dkg kókuszreszelék, 3-4 ek. cukor.

  • Sváb pacal-lencse saláta

    Hozzávalók: 50 dkg elõfõzött pacal, 1 csésze lencse, ecet, só, frissen õrölt bors.

  • Édes, mézes pogácsa

    Hozzávalók: 4 dl fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, kb.1 dl tej.

  • Tejben párolt hal

    Hozzávalók: 1 kecsege, csuka, vagy fogas, 0,5 l tej 8 dkg vaj, 4 evõkanál liszt, só.

  • Rakott krumpli vega módra

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, rengeteg fokhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg szárított paradicsom, 1 nagy doboz tejföl, 2 db tojás, olívaolaj, kevés só, bors, vegeta.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Kovászolt cékla

    Hozzávalók: 1 kg cékla, 7 dkg kenyér, 2,5 l víz, fokhagyma.

  • Rakott túrós tészta

    Hozzávalók:

    25 dkg fodros nagykocka tészta
    25 dkg túró
    2 tojás
    15 dkg cukor
    5 dkg vaj
    2 evõkanál tejföl
    fél csomag mazsola
    2 csomag vaníliás cukor
    1 citrom reszelt héja

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem,1 ek liszt, 1 kk olaj 1 tk só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors ,fél pohár tejföl, vegeta.

  • Gombamártás

    Hozzávalók: 1 kg vagy 3 üveg konzerv gomba, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 1 közepes fej (vagy két feleakkora) vöröshagyma, 2-3 kanál liszt, némi olaj, só, bors, majoránna.

  • Gratinírozott hagymaleves

    A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a szeletelt hagymát, és lassan aranysárgára pirítjuk.

  • Barackbólé fagyival

    Hozzávalók 12 személyre: 8 szem barack, 2 liter baracklé, 2 liter multivitaminlé, 1,5 liter szénsavas szõlõlé, 2 liter vaníliafagylalt.

  • Töltött kelkáposzta

    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 40 dkg trappista sajt, 30 dkg sonka, 20 dkg liszt, 50 dkg zsemlemorzsa, 5 db tojás.

  • Magyaros muffin

    Hozzávalók:

    1 tojás, 80 ml olaj, 250 ml joghurt vagy kefír, vagy aludttej, 150 g csípõs kolbász (apróra vágni), fél kaliforniai zöldpaprika (apró kockákra vágva), fél kaliforniai pirospaprika (apró kockákra vágva), 1 gerezd fokhagyma (préselve), 1 kicsi hagyma (apra vágva), 120 g liszt, 150 g kukoricaliszt, 3 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, fél teáskanál csípõs pirospaprika, 50 g reszelt ementáli sajt.

  • Burgonyás knédli

    Hozzávalók: 80 dkg forró fõtt burgonya, 40 dkg dara, 10 dkg zsír, 1 ek vaj, 2 db tojás, fél ek só, 1 marék pirított zsemlekocka.

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 30 g hagyma 3 ek.tárkonyecet, 3 szem bors, 3 tojássárgája, 1 ek. langyos víz, 120 g vaj, só, 1 ek. tárkonylevél, 1 ek. petrezselyemzöld.

  • Gordon Ramsay: Ízek bûvöletében

    Gordon Ramsay ma már nemzetközileg elismert séf. Könyvében több mint 100, könnyed és fantasztikusan ízletes fogás receptjét osztja meg velünk.

    A legfrissebb hozzávalók, minimális vaj és tejszín, valamint a legtisztább, legkifejezõbb ízû alaplevek segítségével készít olyan káprázatos ételeket, amelyek minden alkalommal elbûvölõen hatnak. A cuisine légére, avagy a könnyû konyha titka négy építõelemben rejlik: alaplevek, szószok, tészták és édes tészták. Ha ezek elkészítését elsajátítjuk, akkor amatõr szakácsként is teljes magabiztossággal kezdhetünk neki Gordon Ramsay fantasztikus receptjeinek megvalósításához.

  • Hideg citromkrém

    Hozzávalók: 4 pohár joghurt, 4-6 evõkanál sûrített, cukrozott tej (ízlés szerint), 1 citrom reszelt sárga héja és kicsavart leve.

  • Gombaleves csipetkével

    Hozzávalók: 50 dkg vegyes csont, 30 dkg vegyes zöldség, 15 dkg gomba, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 5 dkg hagyma, 2 dkg só, törött bors, tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem. A csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, a kifõzõlébe só.