2024.04.25. - Márk

Töltött burgonya

Hozzávalók: 8 db egyforma közepes nagyságú burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, kb . 1/5 kg kelkáposzta, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 evõkanál margarin, 25 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 csipet majoránna és õrölt kömény, 1-1 evõkanál paradicsompüré és tejföl, 1 tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott kelkáposztát 4 felé vágjuk, enyhén sós vízben 10 percig elõfõzzük, a torzsáját kivágjuk, és húsdarálón átdaráljuk. A hagymát lereszeljük, az olvasztott margarinon puhára pároljuk, a darált húst hozzáadjuk, és 6-8 perig együtt pirítjuk.

A hús ha kihûlt, a megdarált kelkáposztát, fûszereket paradicsompürét, tejfölt, tojást hozzáadjuk és alaposan összekeverjük. A burgonyákat alaposan megmossuk, kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk. A masszát elosztva megtöltjük a fél burgonyákat, majd kimargarinozott tepsibe tesszük, és elõmelegített sütõben / kb.180 °C-on/ jól megsütjük./ kb.30-35 perc/ A tepsire kb.20 percig tegyünk fóliát és utána fólia nélkül süssük tovább.

Tálaláskor párolt vörös-káposztával vagy bármilyen savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!