2024.04.24. - György

Túrós pite

Hozzávalók: 31 deka rétesliszt, 15 deka vaj, vagy margarin, 4 tojás, 3 deka élesztõ, egy kevés tej. A töltelékhez: 75 deka tehéntúró, 25 deka porcukor, 10 deka mazsola, egy citrom reszelt héja, egy csomag vaníliás cukor, egy csipet só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Habosra keverjük a vajat, vagy margarint a tojások sárgájával, hozzáadjuk a kevés tejben megkelesztett élesztõt, a lisztet, meg a csipet sót, és könnyû, lágy tésztát dagasztunk belõle. Két részre osztjuk, és az elsõt lappá nyújtva, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit.

Rásimítjuk a tölteléket, amelyhez az áttört tehéntúrót simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és beletesszük a mazsolát, a tojások kemény habbá vert fehérjét. A tésztalapra kenve, beborítjuk a maradék, ugyancsak lappá nyújtott tésztával. Így kb 3 óráig pihentetjük, majd forró sütõbe toljuk, de a tüzet mérsékeljük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!