rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Túrós pite

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 31 deka rétesliszt, 15 deka vaj, vagy margarin, 4 tojás, 3 deka élesztõ, egy kevés tej. A töltelékhez: 75 deka tehéntúró, 25 deka porcukor, 10 deka mazsola, egy citrom reszelt héja, egy csomag vaníliás cukor, egy csipet só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Habosra keverjük a vajat, vagy margarint a tojások sárgájával, hozzáadjuk a kevés tejben megkelesztett élesztõt, a lisztet, meg a csipet sót, és könnyû, lágy tésztát dagasztunk belõle. Két részre osztjuk, és az elsõt lappá nyújtva, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit.

    Rásimítjuk a tölteléket, amelyhez az áttört tehéntúrót simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és beletesszük a mazsolát, a tojások kemény habbá vert fehérjét. A tésztalapra kenve, beborítjuk a maradék, ugyancsak lappá nyújtott tésztával. Így kb 3 óráig pihentetjük, majd forró sütõbe toljuk, de a tüzet mérsékeljük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szõlõs-almás sonkasaláta

    Hozzávalók: 20 dkg szõlõ, 10 dkg alma, 1 fejes saláta, 15-15 dkg paradicsompaprika és paradicsom, 5 dkg zeller, 15 dkg sonka, 1-1 evõkanál borecet és olivaolaj, só.

  • Citromos csirkeleves

    Hozzávalók:

    1 levesnek való tyúk, 2 dl joghurt, 4 tojás, 1 evõkanál vaj, 1 csokor petrezselyem, só, bors

  • Tepsis busa

    Hozzávalók: kb. 3 kg- os busa, 0,5 kg burgonya, 3 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 dl tejföl, hal fûszerkeverék, 2 db. halászlé kocka, zöldpaprika, só, zsír.

  • Húsvéti sonkás muffin

    Hozzávalók: 140 g burgonya, 20 g élesztõ, 300 g liszt, só, 1db kis zöldpaprika, 1 csomag újhagyma, 200 g fõtt sonka, 50 ml tejszín, liszt, 24 db muffinpapir;

  • Szebeni mazsolás leves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 10 dkg mazsola, 10 dkg apró szõlõ, 1 pohár tejföl, 15 dkg egres, kevés citromhéj, fahéj, 4 db szegfûszeg, 5 dkg vaj, 2 ek. liszt, só.

  • Málnás-banános ital

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 20 dkg málna, 2 banán, 5 dl kefir, 1 dl tej, 4 evõkanál méz, 1 mokkáskanál vaníliás cukor, 1 teáskanál citromlé.

  • Kukoricás-sonkás tésztasaláta

    A tésztát fõzd ki. A sonkát vágd csíkokra, a hagymát apróra. A tejfölt keverd össze a kefírrel, a mustárral, cukorral, borssal, sóval és citromlével. A leszûrt tésztához add hozzá a kukoricát, sonkát, hagymát és végül öntsd le a mártással. Jól keverd össze és tedd 1-2 órára hûtõszekrénybe, hogy jól összeérjen.

  • Mandulás túrókrém

    A 25 dkg tehéntúrót villával jól összetörjük, majd jól elkeverjük 10 dkg reszelt almával, 3 dkg õrölt mandulával, csipet szerecsendióval és 2-3 evõkanál tejföllel.

  • Tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 pohár tejföl, 1 ek. liszt, só, Vegeta.

  • Csõben sült gombás paradicsom

    A kockára vágott szalonna zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, majd a sajtot és a szemlemorzsát a kihûlt hagymához keverjük. Borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A meghámozott paradicsomot és a gombát szeletekre vágjuk, majd a fokhagymás vajjal kikent tûzálló tálba rétegezzük õket.

  • Hatlapos sütemény

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 2 evõkanál méz
    - 2 tojás
    - 6 dkg zsír vagy Rama
    - 16 dkg. porcukor
    - 4 evõkanál kakaópor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna

    Krém:

    - 20 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg Rama
    - 1 teáskanál zselatin
    - 1 tojássárga
    - 5 dl tej
    - 3 evõkanál liszt
    - 1 vaníliás pudingpor

  • Csirkemájas paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    csirkemáj, lilahagyma, paradicsom, piros húsú paprika, lolo-roso, só, citrom, fokhagyma, majoránna, bors, olíva olaj, balzsamecet, kenyér (pirítósnak)

  • Házi pálinkafõzés

    Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet.

    Az is elõírás, hogy "pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhetõ, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsbõl, szõlõtörkölybõl, illetve aszú szõlõtörkölybõl készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehetõ. A pálinkához nem adható tömény vagy higított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni."

  • Szilvás sütemény

    Hozzávalók:

    - 14 dkg liszt
    - fél cs. sütõpor
    - 14 dkg puha vaj
    - 10 dkg cukor
    - 2 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 2 ek. narancslé
    - 20 dkg szilva

    Tetetejére:

    - citromlé
    - barnacukor

  • Csokis keksz

    Hozzávalók:

    - 15-15 dkg tej- és étcsokoládé
    - 3 evõkanál víz
    - 6 dkg margarin

    - 6 dkg étcsokoládé
    - pár csepp mandulaaroma
    - 10-12 dkg barna cukor
    - 1 kiskanál sütõpor
    - csipet só
    - 15 dkg zabpehely
    - 15 dkg finomliszt
    - 1 tojás
    - 10 dkg tisztított sózatlan mogyoró
    - 12 dkg margarin

  • Szilvás gombóc - Extra variáció

    Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 30 dkg liszt, 25 dkg magvaváló szilva, 15 dkg zsemlemorzsa, 4 evõkanál olaj, 1 egész tojás, 1 dkg vaj, 2 evõkanál kismokka-cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, csipetnyi só, a tetejére fahéjas porcukor.

  • Hortobágyi tepertõsrudak

    1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, 10 deka zsírral, 2 egész tojással és kevés sóval rétestészta-keménységûre gyúrunk annyi tejföllel, amennyit kíván.

  • Márványsajtos quesadilla

    Hozzávalók: a barackos salsához: 1 õszibarack konzerv, 2 nagyobb zöldhagyma felkarikázva, 1 ek limelé/citromlé, 1 tk só, 1 chilipaprika finomra aprítva; a töltelékhez: 1 csésze (kb.60 g) összemorzsolt márványsajt, 1 ek reszelt trappista, 3 ek darált dió, 1 nagyobb zöldhagyma felaprítva; 8 tortilla.

  • Czifray István hallevese olaszosan - 1840-es recept

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Garnélás Valentin falat

    Hozzávalók: toastkenyér, fõtt garnéla (mélyhûtött, vagy konzerv), vaj, zöld fûszerlevelek, limeszeletek.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...