Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Mikor ezzel megvagyok, fél dl vizet öntök hozzá és a karamellt a vízzel addig forralom, míg olaj sûrûségûvé nem válik. Hogy savanyú legyen 2 kávéskanálnyit ecetet adok hozzá. Egy kis bors, pár kevergetés és már kész is van a mártás. Amíg teljesen megfõ a bab, elkészítem a zöldségragut.
A kelkáposzta felét és egy fej lilahagyma felét keskeny szeletekre vágom, majd forró serpenyõben, olajon megpirítom. Kicsit sózom, borsozom. Miközben a káposzta és a hagyma pirul, a babot leszûröm, majd a pirulókhoz töltöm. Hogy még ízesebb legyen ételünk, 1 fej fokhagymát préselek a káposztás babra. Néhány kevergetés, és mikor a sok finom zöldség összesült, hozzáadom a közben puhára ázott rizstésztát. Egy kicsit összekeverem az egészet. Mikor a mártás már mindenhol átjárta a zöldségeket és a tésztát, kész is az ételünk. 4 jókora adag lesz belõle.
Jó étvágyat!