2024.03.29. - Auguszta

Babos rizstészta

Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 1 csomag rizstészta kb. 15 dkg fehérbab.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elsõ lépésként vizet forralok, egy leveskockával, és megfõzöm ebben a babot. A rizstésztát langyos vízben. Amíg melegszik a tészta és fõ a bab, addig elkészítem az édes-savanyú mártást. Karamellt készítek. Egy lábosba beleszórok 3 evõkanál kristálycukrot és pár perc alatt, folyamatos kevergetés mellett szép barnára pirítom.

Mikor ezzel megvagyok, fél dl vizet öntök hozzá és a karamellt a vízzel addig forralom, míg olaj sûrûségûvé nem válik. Hogy savanyú legyen 2 kávéskanálnyit ecetet adok hozzá. Egy kis bors, pár kevergetés és már kész is van a mártás. Amíg teljesen megfõ a bab, elkészítem a zöldségragut.

A kelkáposzta felét és egy fej lilahagyma felét keskeny szeletekre vágom, majd forró serpenyõben, olajon megpirítom. Kicsit sózom, borsozom. Miközben a káposzta és a hagyma pirul, a babot leszûröm, majd a pirulókhoz töltöm. Hogy még ízesebb legyen ételünk, 1 fej fokhagymát préselek a káposztás babra. Néhány kevergetés, és mikor a sok finom zöldség összesült, hozzáadom a közben puhára ázott rizstésztát. Egy kicsit összekeverem az egészet. Mikor a mártás már mindenhol átjárta a zöldségeket és a tésztát, kész is az ételünk. 4 jókora adag lesz belõle.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!