2024.04.25. - Márk

Halloween citromos süti

Hozzávalók 40 darabhoz: 1/2 bögre kanolaolaj, 1/2 bögre olvasztott vaj, 1/2 bögre barna cukor, 1/2 bögre porcukor, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál vanília, 1 és 1/2 teáskanál mandulaaroma, 2 bögre liszt, 1/2 teáskanál borkõsav, 1/2 teáskanál szódabikarbóna.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

180°C-ra melegítsük elõ a sütõt. A sütõlemezt kenjük ki. A mandulaaromát, vaníliát, citromlevet, cukrot, vajat és az olajat keverjük krémesre egy nagy tálban egy közepes fokozatra állított botmixerrel.

A szódabikarbónát, borkõsavat és a lisztet keverjük össze egy másik tálban. Adjuk fokozatosan a vajas keverékhez és keverjük addig, amíg nem lesz kemény állagú. Az elõkészített sütõlemezre tegyük a tésztát egymástól 5 cm-es távolságokban evõkanálnyi adagokban. Villával megnyomva lapítsuk le tetejüket. Süssük, amíg megbarnul a sütik széle. 1 percig hagyjuk õket a sütõlemezen majd teljesen kihûlni egy rácson.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!