Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg burgonya, 1 dl tej, 1 tojás, 5 dkg reszelt trappista sajt, 10-13 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, 1 tk. só, 1 mk. porcukor, 1 mk. õrölt bors, 1 mk. currypor, olaj a sütéshez.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A burgonyát puhára fõzzük, lehúzzuk a héját, és átpasszírozzuk. Az élesztõt belemorzsoljuk a meleg tejbe, hozzáadjuk a cukrot, majd megkelesztjük, és a burgonyához adjuk a tojással, sajttal, liszttel és a fûszerekkel együtt. Összedolgozzuk, lisztet szórunk rá, majd 60 percig kelesztjük. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kis háromszögeket vágunk belõle, majd bõ, felhevített olajban kisütjük. salátával és majonézes mártással kínáljuk.
Jó étvágyat!