2024.04.18. - Andrea, Ilma

Krumplis zsemle

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg burgonya, 2 ek. olaj, 1 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 1 tk. só, 1 dl tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonya héját levágjuk, majd kevés sóval ízesített vízben puhára fõzzük, leszûrjük, és átpasszírozzuk. Fél dl vizet megmelegítünk, sózzuk, majd megkelesztjük benne az élesztõt.

A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, az élesztõt, sót és olajat, majd annyit adunk hozzá a burgonya vizébõl, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Egy vajjal kikent sütõlemezre zsemle méretû gombócokat teszünk, majd 30 percig pihentetjük. Megkenjük tejföllel, majd közepes fokozaton megsütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!