2024.04.24. - György

Gombás bélszínszelet

Hozzávalók: 4 szelet bélszín, 1 fej hagyma, 2,5 dl fehérbor, 3 tojássárgája, 1 ek. vaj, fél citrom leve, só, bors, 25 dkg gomba, liszt, vaj, 0,5 l erõleves, fél pohár bor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A bélszínt hirtelen átsütjük, majd félretesszük, de melegen tartjuk. A felaprózott hagymát vajon megpirítjuk, felöntjük a borral, majd forrás után belekeverjük a tojássárgáját, a citromlevet, a vajat, kevés sót, gõz felett sûrûre fõzzük.

A felszeletelt gombát kevés vajon megpároljuk, felöntjük a fél pohár borral, majd ráöntjük a lisztbõl, vajból és a levesbõl készített besamelt. A boros mártást is belekeverjük, majd újra az egészet felforraljuk, és ezzel meglocsolva kínáljuk a húst.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!