2024.04.16. - Csongor

Budai burgonyasaláta

Hozzávalók: 60 dkg fõtt burgonya, 1 savanykás alma, 10-15 szem szilvabefõtt, 10 dkg reszelt rokfort, 4 ek. olaj, 3 ek. almaecet, 4 dl kefir, só, cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldhagymaszár, késhegyni tört szegfûszeg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kefirt egy tálba tesszük, majd hozzákeverjük az olajat, az almaecetet, az összepréselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, a cukrot és a szegfûszeget is beleszórjuk. A zöldhagymaszárat megmossuk, felaprózzuk, majd ezt is a mártáshoz keverjük a reszelt sajttal együtt.

A mártást a hûtõben állni hagyjuk, eközben a fõtt krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, a szilva magját eltávolítjuk, és felcsíkozzuk. Az almát megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A krumplit, a szilvát és az almát is a mártásba tesszük, az egészet alaposan átforgatjuk, majd a tálalás elõtt a hûtõben állni hagyjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!