rss
  • Lecsós hússzeletek

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 60 dkg sertéscomb, 1 üveg lecsó, 3 fej fokhagyma, 1 kicsi paradicsomkonzerv, 10 dkg sajt, só, bors, olaj.

    A húst kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk, majd egy serpenyõben elõsütjük. A krumplit félig megfõzzük, majd karikára szelve belehelyezzük a kiolajozott tepsibe. Ráöntjük az üveg lecsót, befedjük az elõsütött hússal.

    A paradicsomkonzervet összekeverjük a zúzott fokhagymával, ezt rákenjük a hús szeletekre, és a végén az egészre sajtot reszelünk. Betesszük a sütõbe, és 180 fokon 40-50 percig sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepsis húsos káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyu káposzta, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg sonka, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 4-5 ek. olaj, õrölt bors, pirospaprika, só.

  • Õszibarack leves

    Hozzávalók:

    2 nagy doboz sárga húsú õszibarack befõtt, 0,5 l hosszan friss tej, 2 cs vaníliás cukor, 1 csipet õrölt fahéj, 1 csipet õrölt szegfûszeg, ízlés szerint kristálycukor (1 - 2 evõkanál)

  • Rakott húsos karalábé

    Hozzávalók:

    - 3 db zsenge karalábé
    - víz
    - só
    - 2 ek olívaolaj
    - 70 g vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 400 g darált marha
    - tört színes bors
    - 2-3 zsályalevél
    - 250 g hámozott paradicsomkonzerv,
    - 1 tk fűszerpaprika
    - 60 ml tejszín

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

  • Rizses káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg rizs, só, 2 dl tejföl, 2-3 szem borókabogyó, 1 babérlevél, 1 csipet kapor, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, kevés olaj, liszt.

  • Barna süti

    Hozzávalók: 1 tojás sárgáját habosra keverünk 5 dkg margarinnal v. vajjal, 25 dkg cukorral, 25 dkg liszttel, 1 sütõporral, 3 evõkanál kakaóval, 2,5 dl tejjel. Jól kidolgozzuk. Belekeverünk durvára vágott diót, mazsolát, csokit, amit szeretünk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjuk és megsütjük.

  • Brokkolis zöldségfelfújt

    Hozzávalók 4 személyre: 1 fej hagyma, 400 g sárgarépa, 3 ek. vaj, 100 ml tejszín, zöldségfûszer és zöldborsos fûszerkrém, reszelt szerecsendió, só, 100 g karfiol, 1 brokkoli, 1 zellergumó, 100 g mélyhûtött zöldborsó, 4 tojás.

  • Escalivada saláta

    Hozzávalók: 1 közepes padlizsán, 4 kemény paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 húsos zöldpaprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, só (ízlés szerint).

  • Kókuszos kocka

    Hozzávalók:

    - 10 dkg kókuszreszelék a hintéshez

    Máz:

    - 5 dkg kakaópor
    - 1-2 evőkanál tej
    - 25 dkg porcukor
    - 22 dkg margarin
    - 20 dkg liszt
    - 1 teáskanál sütőpor
    - 5 evőkanál víz
    - 20 dkg cukor
    - 5 tojás

  • Párolt cékla

    Hozzávalók: 70 dkg cékla, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, só, ecet, kevés cukor.

  • Rizsfõzés egyszerûen

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 húsleveskocka.

  • Barackos - narancsos - gyömbéres muffin

    Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 1 kk sütõpor, 1 kk szódabikarbóna, 15 dkg cukor, csipetnyi só, 1 -2 kk friss gyömbér reszelve, 2 narancs leve és reszelt héja, 150 ml joghurt, 6 dkg vaj megolvasztva, 2 tojás, 10 dkg aszalt barack apróra vágva.

  • Rizsgolyócskák

    Hozzávalók: 10 dkg hosszú szemû rizs, 15 dkg mascarpone, 1 dl tejszín, 1 csokor metélõhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 hámozott mogyoró, 2 evõkanál apróra vágott zöldfûszer − bazsalikom, metélõhagyma, petrezselyem.

  • Csokis pite cseresznyésen

    Csokis pite cseresznyésenA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. A többi cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A lisztet, a zabkorpát és a fahéjat összekeverjük a sütőporral. A felvert tojásfehérjét a sütőporos liszttel felváltva a vajas krémbe keverjük, ügyelve arra, hogy a habot minél kevésbé törjük össze. Végül a tésztába forgatjuk a kimagozott cseresznyét és a csokoládét. A tésztát kikent, liszttel beszórt tepsibe vagy tortaformába öntjük.

  • Házi mustár - egyedi recept

    Az u.n. magyar-mustár mindennemû francia mustárnál jobb, de csak ott szerezhetõ meg könnyen, a hol szõlõ termesztéssel foglalkoznak.

  • Szegedi háziszalámi

    Hozzávalók: 2 kg hízott marhahúst és 1 kg érett disznóhúst 3 mm-es kockákra vágok (nem darálom).

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Angol vagdalt

    40 dkg darált sertéshúsból tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 2 tojással, reszelt vöröshagymával, sóval, törött borssal vagdalt masszát készítünk.

  • Brokkoli sajtmártásban

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 1 kiskanál vaj, 30 dkg szalámi, 30 dkg párizsi, 2 dl tejszín, 10 dkg rokfort sajt, 1 evõkanál csípõs mustár, só, bors, 2 sárgarépa, 1 kis cukkini, 1 zöldhúsú paprika, zsiradék (pl. vaj).

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.