2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Halas rakott krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2-3 fõtt tojás, 1-2 doboz halkonzerv (olajos vagy saját levében eltett hal), ízlés szerint: friss vagy mirelit zöldség (répa, gyökér, petrezselyem, borsó, kukorica, brokkoli, cukkini, gomba), só, bors, tejföl vagy joghurt; a kikenéshez: vaj; kemény sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A tojást keményre fõzzük, majd karikákra vágjuk. A zöldségeket, ha friss meghámozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk, ha mirelit, forró vízzel leöntjük, és szûrõn keresztül lecsepegtetjük.

Egy méretes hõálló tálat (lehetõleg olyat, aminek fedele is van) kivajazunk, a burgonya harmadát sorban lerakjuk, sózzuk borsozzuk, erre kerülnek a tojáskarikák (fele), majd a hal fele és a zöldség fele. Ezután egy újabb réteg burgonya, só, bors, tojás, hal, zöldség kerül, majd a burgonyával lezárjuk.

A tejfölt ízlés sózzuk, borsozzuk, kevés tejjel elkeverjük, és a tetejére öntjük. Ráöntünk 2 dl vizet vagy ugyanannyi fehérbort és forró sütõben lefedve kb. 25 percig sütjük. A fedõt levesszük, kevés reszelt sajttal megszórjuk, és további 20 percig sütjük-pirítjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!