2024.04.19. - Emma

Francia sárgadinnye leves

Hozzávalók: 1 kg érett sárgadinnye, 2 evõkanál tejpor (helyettesíthetjük tejjel), 2 dl tejföl, ½ kávéskanál kakukkfû, ½ kávéskanál õrölt szerecsendió, csipetnyi õrölt feketebors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kimagozott sárgadinnyébõl kiskanállal 20 labdaformájú darabot vágunk ki. Ezeket hûtõszekrénybe tesszük. A maradék dinnyét áttörjük, hozzáadjuk a tejport, a kakukkfüvet és az õrölt szerecsendiót. Fakanállal csomómentesre keverjük, majd lassú tûzön három percig fõzzük.

Ha kihûlt, beletesszük a tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk és legalább két órára hûtõszekrénybe rakjuk. Tálaláskor kis tálkákba tesszük a feldarabolt dinnyét és felöntjük a krémmel. Díszíthetjük málnával vagy egyéb édes gyümölccsel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!