2024.04.25. - Márk

Marhagulyás

Összetevõk: 80 dkg marhahús, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 db sárgarépa, 2-3 db petrezselyemgyökér, 1/2 csokor petrezselyem, 1/4 kelkáposzta, karalábé, 5 szem burgonya, õrõlt paprika, bors, só, õrõlt kömény, 2 db babérlevél, piros arany, 1 dl tarhonya.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vöröshagymát üvegesre pirítom, beleteszem a marhahúst és átpárolom fedõ alatt. Rászórom a pirospaprikát, borsot, beleteszem a fokhagymát és felöntöm vízzel, hogy ellepje és fõzöm, mintha pörköltet fõznék.

Ha kész az alap, megpuhult a hús, beleteszem a zöldségeket, összedinsztelem, majd felöntöm rendesen vízzel. Ha a zöldségek már majdnem készre fõttek, hozzáadom a babért, piros aranyat ízlés szerint , az õrölt köményt, paradicsomot, paprikát, majd a tarhonyát. Sóval ízesítem és ha a tarhonya megfõtt tálalhatom is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!