2024.04.25. - Márk

Lágy csokis töltött keksz

Hozzávalók 30 db kekszhez: 140 g vaj, 140 g porcukor, 2 tojás sárgája, 255 g finomliszt, 1/2 tasak sütõpor, 30 g cukrozatlan kakaópor, 30 g kis /ét-, tej- vagy fehér/ csokoládékocka, 1 db 4 es 1 db 5 cm-es tésztaszaggató.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Zsírozz be egy nagy sütõpapírt. Keverd habos krémmé a vajat a cukorral és üsd bele a tojás sárgákat, aztán add hozzá a lisztet, a sütõ- meg a kakaóport, alakul mar a tésztád. Gyúrd össze alaposan es jöhet a hûtés a frigóba.

A sütõt 190 fokra melegítsd elõ. A lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztád 1/3-részét, majd vágj ki a kisebbik szaggatóval 30 korongot. Sorakoztasd fel a csapatot a sütõpapíron es mindegyik közepébe tegyél egy csokikockát- fontos, ha kevesebbet csinálsz, akkor is használd fel az összes csokit! Nyújtsd ki a maradék tésztát és vágj ugyanannyi korongot a nagyobbik szaggatóval, pottyansd õket a csokik tetejére es az ujjaddal gyengéden tapaszd össze a szélén a két tésztaréteget, hogy a csoki ne folyjon ki közülük.

Süsd a már meleg sütõben 10 percet, aztán eheted forrón vagy hidegen.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!