2024.03.29. - Auguszta

Gyümölcs bomba

Készítünk egy piskótát: 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, pici só, 1 kk sütõpor, 3 ek. kakaó, 3 tojás A fehérjét külön felverjük, a sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük robotgéppel, majd nagy mozdulatokkal a két részt összekeverjük. Óvatosan azért, hogy ne essen össze a fehérjehab.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ebbõl 2 kerek lapot sütünk.(vagy kisütjük a piskótát, majd szépen,ügyesen két félbe vágjuk)

Az egyiket 8 cikkre vágjuk, és kibélelünk vele egy gömbölyû aljú tálat, amibe elõzõleg jó nagyra méretezett folpackot terítünk. a cikkek fedjék egymást! Valami szesszel meglocsoljuk, azért, hogy a piskótalapok átitatódjanak, illetve így jobban tapadnak egymáshoz a cikkek.

A töltelék: 1/2 kg ricotta túrót és 3 ek cukorot elkeverünk. Egy tábla keserû csokit összetörve, maréknyi szeletelt mandulával, kandirozott gyümölcsel, cseresznyével, kis maréknyi örölt kávéval, összekeverjük, majd beletöltjük a tálunkba.

Tetejére az egyben hagyott piskótalapot tesszük, ráhajtjuk a fóliát, jól lenyomkodjuk, nehezéket is teszünk rá, majd a hûtõbe rakjuk. Mélyhûtõbe is lehet, csak akkor 3 órával fogyasztás elõtt ki kell venni, kicsomagolni ,és tálcára borítani.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!