Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 40 dkg szõlõ, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg Liga vaj, 1 evõkanál rizsliszt, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szegfûszeg, körömnyi fahéj, egy darabka citromhéj.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A hal bõrét lehúzzuk és a húsát megfûszerezzük, majd leöntjük fehérborral. Fedõ alatt, kis lángon puhára fõzzük, majd a halat forró tálra szedjük, melegen tartjuk.
A vajból a liszttel világos rántást készítünk, besûrítjük vele a hal levét, és belerakjuk a szõlõszemeket. Egy kicsit pároljuk, majd a halra öntjük. Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!