2024.04.24. - György

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 1 kanálnyi kacsazsír, ½ kg gyorsfagyasztott sárgarépa-borsó keverék, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi só, 3 dl fõzõtejszín, 1 citrom leve, 3 közepes krumpli, 1 kiskanál szárított tárkony, kevés õrölt bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kacsazsírt megolvasztom a fazékban. Rádobom az apróra vágott vöröshagymát, megdinsztelem. Amikor már üveges a hagyma, akkor a fokhagymát is hozzáadom, végezetül a kockára vágott csirkemell következik. A húst alaposan kifehérítem, majd vízzel és a fõzõtejszínnel felöntöm. Amíg takarékon fõdögél a dolog, addig megpucolom és kockázom a krumplit, és kikeresem a mélyhûtõbõl a sárgarépa-borsó párost is.

A zöldségeket a leveshez adom, sózom, borsozom, és közepes lángon hagyom fõni. Amikor már majdnem jó minden, akkor hozzáadom a tárkonyt. Tálalás elõtt belecsavarom a citrom levét. Az persze egyéni megítélés dolga, hogy kinek mikor kellõen savanyú a leves, de általában fél és egy citrom közötti az a mennyiség, amely kellemesen elsavanyítja, de nem teszi ehetetlenné a ragut.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!