2024.03.29. - Auguszta

Csirkesaláta ananásszal

Hozzávalók: 50 dkg (bõrös) csirkemell, csont nélkül, 1 ek olaj, 1 narancs, 1 alma, ½ ananász, 15 dkg joghurt, 5 dkg majonéz, 1 ek tejföl, 1 tk currypor, 1 tk friss (reszelt vagy aprított) gyömbér, só, bors, tabasco, citromlé, tálaláshoz ananász, menta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Serpenyõben olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, majd sütõben készre sütjük (ez 180 fokon kb. 20 perc). Ha csontos, egész csirkemellel dolgozunk, tovább tart a sütési idõ. Közben a narancsot pucoljuk meg, húsát filézzük ki (lásd narancsos kacsa). Az almát és ananászt is pucoljuk meg. A gyümölcsöket vágjuk falatnyi darabokra.

A joghurtot keverjük el a majonézzel, tejföllel, ízesítsük a gyömbérrel, curryvel, sóval, borssal (vigyázat, a húst is sóztuk, borsoztuk), tabascoval, citromlével. A csirke bõrét szedjük le, a húst vágjuk 1 cm-es darabokra. A húst keverjük össze a gyümölcsökkel és az öntettel. Hûtõben hagyjuk összeérni az ízeket a tálalás elõtt. Dekorálhatjuk ananászdarabokkal, mentalevéllel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!