rss
  • Káposztaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 nagy fej édeskáposzta, 6 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma /opcionális/, 2 paradicsompüré konzerv, 5 sárgarépa, 2 zöld paprika, 1 zellergumó, petrezselyem, só, bors, curry.

    A zöldségeket apró vagy közepes darabokra szeleteljük, egy nagy lábosba helyezzük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, curryvel ízesítjük. Felforraljuk, 10 percig forrásban lévõ vízben fõzzük, majd kis lángon puhára fõzzük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyömbéres-kókuszos sárgarépakrémleves

    Hozzávalók:

    2 ek olívaolaj, 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 cm gyömbér, 500 g sárgarépa, 1 tk só, 600 ml víz (vagy zöldséglé), 100 ml fehérbor, 200 ml maracujalé, 300 ml kókusztej, 1,5 tk koriandermag, õrölt bors, frissen õrölt koriander v. petrezselyem, apróra vágva

  • Halpástétom

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, 1 evõkanál paradicsom püré, kevés só.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Tejfölös palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 3 pohár tejföl, 2 dkg vaj, 10 dkg szõlõszem, 10 dkg rumba áztatott mazsola, 10 dkg porcukor.

  • Narancspuding (kímélõ étel)

    Az elõírásnak megfelelõen elkészítünk egy csomag citromízû pudingport, de 10 deka cukor helyett csak öt dekát teszünk bele, meg egy fél deci Jaffaszörpöt, és belereszeljük három narancs sárga héját.

  • Kugler torta

    Hozzávalók:14 deka cukor, 18 deka vaj, 10 tojás, 16 deka csokoládé, 21 deka mandula, 1 kanál zsemlyemorzsa, 3 kanál porcukor, 3 deci tej, fél rúd vanília, narancshéj.

  • Francia tükörtojás

    Hozzávalók: 8 szelet szendvics kenyér, 8 darab tojás (tükörtojásnak megsütve), 1 doboz májpástétom, 1 csokor metélõhagyma (snidling). Pirospaprika a tálaláshoz.

  • Grape fruit saláta

    Hozzávalók: 2 kisebb grape fruit, 2 alma, 20 dkg párizsi, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, 3 evõkanál olaj, bors, só, késhegynyi cukor.

  • Egg-nog

    Hozzávalók: 4 tojás, 4 csapott evõkanál porcukor, 8 evõkanál konyak, 8 evõkanál tejszín, 6 dl tej, csipet reszelt szerecsndió vagy fahéj.

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, 5 dkg sajt, só, zsemlemorzsa a sütéséhez, olaj.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg finomliszt
    - 1 kávéskanál só
    - 10 dkg fõtt burgonya
    - 7 dkg cukor
    - 7,5 dkg olvasztott margarin
    - 1 db. tojás
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 260 ml tej
    - 1 csomag élesztõ
    - tojás a kenéshez

  • Csevap

    Hozzávalók: 20-20 dkg darált sertéshús, darált marhahús, 10 dkg darált birkahús, törött bors, só.

  • Kolbászos káposzta

    Hozzávalók/ 4 személyre /:
    1 kg-os fejes káposzta, * 10-15 dkg füstölt szalonna, * 20-25 dkg füstölt kolbász, * só, ételízesítõ ízlés szerint, * 1 kávéskanál édes fûszerpaprika;

  • Parajgombóc

    Hozzávalók: 50 dkg paraj (mirelit), 20 dkg sajt, 1 tojás, szerecsendió, vaj, 30 dkg liszt, só, feketebors.

  • Tejes bableves

    Hozzávalók: fél kg fejtett bab, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 szál zellerlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 5-6 szem bors, 1 egész zöldpaprika, 1 paradicsom, só, 2 dl tejfel, 2 evõkanál liszt.

  • Sajtleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg camembert sajt
    - 40 dkg zöldség
    - sárgarépa
    - kisebb zeller
    - karalábé
    - 4 dl húsleves
    - fokhagyma
    - petrezselyem
    - 5 szelet barna kenyér
    - vaj
    - liszt
    - bors
    - só

  • Forró angyal

    Hozzávalók: 2 l almalé, 10 rúd fahéj, ujjnyi gyömbér, 2 EK méz, 15 cl Amaretto.

  • Csõben sült gombás paradicsom

    Hozzávalók: l kg paradicsom, l-2 vöröshagyma, 25 dkg gomba, l5 dkg bacon szalonna, l5 dkg ementáli sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, l dl tejszín, só, bors, zsályalevél, szerecsendió, fokhagymás vaj.

  • Rizspuding

    Hozzávalók: 10 dkg rizs, 5-6 dl tej, 10 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 1 dkg zselatin, vaníliás cukor, citromhéj.

  • Túrós galuska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 2,5 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só.