rss
  • Káposztaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 nagy fej édeskáposzta, 6 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma /opcionális/, 2 paradicsompüré konzerv, 5 sárgarépa, 2 zöld paprika, 1 zellergumó, petrezselyem, só, bors, curry.

    loading...

    A zöldségeket apró vagy közepes darabokra szeleteljük, egy nagy lábosba helyezzük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, curryvel ízesítjük. Felforraljuk, 10 percig forrásban lévõ vízben fõzzük, majd kis lángon puhára fõzzük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fagylaltos meglepetés

    Hozzávalók 8 adaghoz: 12 dkg omlós keksz, 6 dkg tisztított dióbél, 6 dl vaníliafagylalt, 6 dkg barnacukor, 9 dkg vaj, 17 dkg finom kristálycukor, 4,5 dl tejszín, 4 dkg kakaópor, 6 dl csokoládé- vagy kávéfagylalt, 1 evõkanál csokoládéforgács vagy -dara.

  • A nyár étele - Lecsó

    Hozzávalók: 1 dl olaj
    10 dkg húsos füstölt szalonna
    5 fej hagyma
    2 kg lecsópaprika
    1 kg paradicsom

  • Budapest májkocka

    Hozzávalók: füstölt szalonna, vöröshagyma, gomba, zöldpaprika, paradicsom, zöldborsó, máj, só, bors, petrezselyem.

  • Sült zöldség

    Hozzávalók: 45 dkg paradicsom (lebörözve, kimagozva), 2 közepes cukkini, 1 kis padlizsán, 1-1 piros és sárga parika, kimagozva és felkockázva, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes hagyma kb. 2,5 cm-es darabokra vágva (lehet talán 2,7 cm is...), 3 evökanál oliva olaj, 1 marék friss bazsalikom levél, só és frissen örölt bors.

  • Retekleves borosan

    Retekleves borosanA hagymákat felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát felaprítjuk. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágjuk. Az angolzellert, a petrezselymet, a zellert daraboljuk, a leveleket félretesszük. A paradicsomot nyolcadoljuk, a retekleveleket is feldaraboljuk. Egy fazékban olajon megdinszteljük a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Belerakjuk a kakukkfüvet, belevágjuk a chilit. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a retek levelét és a hagyma zöldjét. 10 perc elteltével beleöntjük a bort, s rászórjuk a petrezselyem- és zellerleveleket.

  • Babpörkölt virslivel

    Hozzávalók: 75 dkg tarkabab, 6 dkg zsír, nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csapott evõkanál pirospaprika, só, 2 - 3 pár virsli.

  • Gyömbéres –csokoládés –banános zabkeksz

    Hozzávalók:
    1,5 banán, 1 tojás sárgája, 1 bögre barna cukor, 1 bögre teljes kiõrlésû búzaliszt, 2 bögre zabpehely, 2 tk szódabikarbóna, 2 tk frissen reszelt gyömbér, 2 tk fahéj, 1 tk mézeskalács fûszerkeverék, 5 dkg csokoládé chip vagy apróra vágott csokoládé;

  • Barbecue szósz

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 dl borecet, víz, ketchup, citromlé, chiliszósz, 10 dkg barna cukor, 1 ek õrölt mustármag, 2 ek Worchester szósz, 1-1 mk Cayenne-bors, õrölt fekete bors, bazsalikom, szurokfû, só.

  • Karfiolkosár

    Hozzávalók: 4 karfiol (kicsi), 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 csomó kapor, 1 dkg só, 1 csomó újhagyma.

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Céklasaláta

    Hozzávalók: 5-6 db cékla, 5-6 db alma, 2 fej hagyma, fél csomag snidling, vagy újhagyma zöldje, 2 pohár joghurt, 1 db zelleres szójacsíra-konzerv, 1 tk só, 1 tk almaecet.

  • Adventre: mézes sütemény

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 2,5 dl olaj, 8 kanál olvasztott méz, 30 dkg cukor, 5 egész tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, citromhéj reszelve, fahéj, szegfûszeg, 3 tojásfehérje.

  • Fetasajttal töltött csirkemell, olívás, padlizsános rizzsel

    Hozzávalók: csirkemell 70 dkg, cukkini 1 db, olívabogyó 1 dkg, paradicsom 4 db, petrezselyem 1 csokor, rizs 0,5 kg, sajt (feta) 10 dkg, só, tojás 2 db, vaj 5 dkg, zabpehely 5 dkg, zsálya.

  • Töltött csirkemell rántva

    Töltött csirkemell rántvaA 3 tojást keményre főzzük. A csirkemelleket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk. A keményre főtt tojások héját eltávolítjuk, fokhagymatörőn átnyomjuk. A sonkát apróra vágjuk és azt is a törőn átnyomjuk. A zöldlevelet alaposan megtisztítjuk, összevágjuk. Egy tálban a tojáshoz keverjük a sonkát, a zöldlevelet. Beleütünk egy nyers tojást, sózzuk, borsozzuk. A melleket összepárosítjuk, 2-2 közel egyforma alakút és méretűt választunk. A tölteléket elosztjuk a 3 mellen és a másik 3 szelettel befedjük. A széleiket kicsit összenyomkodjuk.

  • Aranyfánk burgonyából

    Hozzávalók: 1/2 kg burgonya, 3 dkg élesztõ, 1 db tyúkhúsleves kocka, 1 dl tej, 1 teáskanál cukor, 50 dkg liszt, bors, olaj a sütéshez.

  • Tojáshabos fasírt

    Hozzávalók : 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, 50 dkg darált sertéshús (lehet a fele marha vagy szárnyas is), 1 tojás, 2 dl tej, 1 zsemle, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, õrölt bors, a töltelékhez: 10 dkg mélyhûtött zöldborsó, 10 dkg gépsonka, 4 tojás, 1 evõkanál olaj, a tetejére: 1 tojásfehérje, 1 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Jeges narancsos tea

    Az elkészített narancsteába öntsünk 1 dl vörösbort és 3 cl rumot. Jégkockával és narancs-karikával díszítsük.

  • Falafel

    Hozzávalók: 25 dkg szójabab, vagy csicseriborsó, 4-5 gerezd fokhagyma, késhegynyi sütõpor, 1/2 kk fûszersó, só, olaj, Isot paprika.

  • Brokkolikrémleves

    Hozzávalók: 75 dkg brokkoli, 2 leveskocka, 2,5 dl tejszín, fokhagymapor, szerecsendió, bors, reszelt sajt vagy pirított zsemlekocka.

  • Flekken

    Hozzávalók:

    - 8 szelet vastagabb sertéstarja
    - pirospaprika
    - bors
    - majoranna
    - õrölt kömény
    - fokhagyma reszelve vagy fokhagymakrém
    - olaj

loading...