2024.04.25. - Márk

Tojásos tökfõzelék

Hozzávalók: 1 kg gyalult tök, 3 db tojás, 3 evõkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, só (ízlés szerint).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tököt jól megsózzuk, és alaposan összekeverve állni hagyjuk fél óráig. Közben a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd a tûzrõl lehúzva belekeverünk egy evõkanál vizet. A levet eresztett, gyengén kicsavart tököt rátesszük a hagymás-paprikás olajra, fedõ alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk. A tojásokat habosra felverjük, és a már puha fõzelékhez keverjük. Ezután már csak addig hagyjuk a tûzön, amíg a tojás megkocsonyásodik.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!