2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Szárazbab-fõzelék

40 dkg fehér bab, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 evõ. kanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet. A babot egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk, majd másnap, a vízzel felöntött áztatóvízben tesszük fel fõni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

(Víz helyett füstölt hús leve is kitûnõ hozzá.) Fedõ alatt, kis lángon megpuhítjuk. Az olajban meg­fonnyasztjuk a hagymát, belekeverjük a lisztet, és barna rántást készí- tünk belõle. A pirospaprikával megszórjuk, és ezzel sûrítjük be a ba­bot. Tálalás elõtt kissé megecetezzük és megtejfölözzük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!