Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 1 db zsemle, 2 db tojás, 1 csomó leveszöldség, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 l víz, tej, só, bors, vegeta, pirospaprika, majoránna.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zsemlét áztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fûszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gömböket alakítunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kocka formára vágott hagymát hozzá adjuk, üvegesre pároljuk.
Végül 1 l vízzel feleresztjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel fûszerezzük. Hozzá adjuk az alaposan megpucolt, hosszúkás szeletekre vágott zöldségeket és fõzzük meg. A végén a májgombócokat fõzzük bele kb. 10-15 perccel,mielõtt készre kifõtt.
Jó étvágyat!