2024.04.18. - Andrea, Ilma

Házi májgombócleves

Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 1 db zsemle, 2 db tojás, 1 csomó leveszöldség, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 l víz, tej, só, bors, vegeta, pirospaprika, majoránna.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zsemlét áztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fûszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gömböket alakítunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kocka formára vágott hagymát hozzá adjuk, üvegesre pároljuk.

Végül 1 l vízzel feleresztjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel fûszerezzük. Hozzá adjuk az alaposan megpucolt, hosszúkás szeletekre vágott zöldségeket és fõzzük meg. A végén a májgombócokat fõzzük bele kb. 10-15 perccel,mielõtt készre kifõtt.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!