2024.04.16. - Csongor

Forralt bor

Hozzávalók: 1 liter fehér- vagy vörösbor, 10-12 szem kockacukor, csipetnyi szegfûszeg, 4-5 rúd fahéj, 1 citrom reszelt héja, dió, mazsola.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Dobjunk mindent egy lábosba, melegítsük fel max. 50 fokra (forralni tilos, mert az alkohol elillan) majd hagyjuk állni egy darabig, hadd barátkozzanak össze az ízek. Nem szükséges leszûrnünk. Sõt! Tegyünk diót és mazsolát a poharak aljára - nem fogjuk megbánni!

Tipp: fehérbor esetén narancslével, vörösbor esetén citrommal ízesíthetünk.

Megjegyzés: A forró bor gõze, a párában gomolygó fûszerillat egyszerre idézi fel a nyarat, az õszt, de éppúgy a szõlõskertek csöndjét, a hamvas fürtök zamatát, akárcsak az épp elmúlt ünnep áhítatát és a karácsonyi mézes süteményt. Ha megesne a csoda, hogy marad néhány korty ebbõl a szívet-lelket melengetõ italból, ne hagyjuk kárba veszni, leheljünk bele új életet, új ízeket.

Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!