rss
  • Töltött cukkini

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 kisebb cukkini, 10 dkg ementáli sajt, 10 dkg füstölt sajt, 15 szem zöld olajbogyó, friss petrezselyem, bazsalikomlevél, só.

    A cukkinit csíkosra hámozzuk, majd kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Kiskanállal a közepüket kikaparjuk. A sajtot megreszeljük, a zöldfûszereket és az olajbogyót apróra vágjuk, majd hozzákeverjük a megreszelt sajtkeverékhez. A cukkinik belsejét enyhén megsózzuk majd a sajtkeveréket belenyomkodjuk. Elõmelegített sütõben 20 percet sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Habos rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, kb. 0,5 l tej, 2 dkg vaj, 25 dkg nyers gyümölcs, csipetnyi só; a mártáshoz: két tojás, négy evõkanál cukor, késhegynyi rétesliszt, 2 dkg kakaópor, 0,5 l tej, 2-3 evõkanál rum.

  • Szárnyasmáj palacsintatésztában

    Hozzávalók: 3 dl palacsintatészta (sós), 25 dkg szárnyasmáj.

  • Õzcímerbõl vagdalt

    Hozzávalók: 1800 g õzcomb, színhús, só, 150 g vaj, citromhéj, szerecsendió-virág, sáfrány, 2 db tojás, 2 db tojássárgája.

  • Kukoricás csirkemell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott csirkemell, 1 db konzervkukorica, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg Hera fõzõmargarin, 1 db tejföl, 1 csapott evõkanál Vegeta, 1-1 teáskanál liszt, és currypor.

  • Adventre: mézes adventi koszorú

    Hozzávalók: 40 dkg méz, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 6 evõkanál tej, 3 tojás, pici rum, 1 kiskanál õrölt fahéj, fél kiskanál gyömbérpor, 1-1 kiskanál szerecsendió és szegfûszeg, 1 cs. sütõpor, 50 dkg liszt, 15 dkg dióbél, 15 dkg szárított gyümölcs. A tálaláshoz: 2,5 dl tejszín, 1 cs. habfix, 2 evõkanál tojáslikõr. Díszítés: 3 evõkanál porcukor, kevés forró víz.

  • Tuna (tonhal) saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Húsvéti fonottkalács a sonkához

    Hozzávalók: 150g rétesliszt, 300g liszt, 30 g élesztõ, (vagy 1 csomag por) 150 ml tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db tojás, 100 g vaj, 1 citrom reszelt héja, 2 evõkanál cukor;

  • Tepsis paradicsom

    Hozzávalók: 50 dkg makaróni, 50 dkg paradicsom, 1 cs. petrezselyemzöld, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj.

  • Tojáslikõr gyerekeknek

    Hozzávalók: 1 liter tej, 4 egész tojás, kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint), 2 csomag, vaníliáscukor, õrölt szerencsendió a díszítéshez.

  • Joghurtos barackleves

    Joghurtos barackleves4 fél barackot vágjunk apróra. Tegyük félre. Öntsük turmixgépbe a befőttet a levével együtt, és turmixoljuk össze. Egy nagyobb tálba öntsük ki a barackpépet. Adjuk hozzá a natúr joghurtokat, és habverővel keverjük össze. Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, majd ezt is jól keverjük el a joghurtos barackkal. Végül szórjuk bele a félretett barackdarabokat, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára. A levest igazából bármilyen gyümölcsből (eper, meggy, cseresznye, ananász stb.) készíthető a menete ugyanaz, mint itt a baracklevesnél.

  • Örmény rizskásaleves

    Hozzávalók: 15 dkg gomba, 1 ek rizs személyenként, 2 ek liszt, kevés olaj, lestyán, petrezselyemzöldje, churut (ld. korábbi fejezetben), só, bors.

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Füstöltpisztráng leves raviolival

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg füstölt pisztrángfilé 4 dkg vaj, 1 babérlevél, 2 kis fej hagyma (salotta) 30 dkg lisztes burgonya bõ 0,5 dl fehérbor, 7,5 dl zöldségleves, só és bors ízlés szerint 4 evõkanál tejszín A tésztához: 25 dkg liszt, egg Kevés víz 3 tojás, 1 evõkanál olaj, 1 tojás a bekenéshez, kapor a díszítéshez.

  • Garnélás Valentin falat

    Hozzávalók: toastkenyér, fõtt garnéla (mélyhûtött, vagy konzerv), vaj, zöld fûszerlevelek, limeszeletek.

  • Húsvéti vaníliakrémes epres süti

    Hozzávalók: 125 g sütõmargarin, só, 2 ek. juharszirup, 200 g líszt, 4 db tojás, A töltelékhez és a díszitéshez 1 rúd vanília, 750 ml tej, 7 tojássárgája, 135 g cukor, 40 g líszt, só, 20 szem eper, csokoládéforgács, porcukor a szóráshoz;

  • Reggeli gyümölcsturmix

    Hozzávalók: 6 dl friss ananászlé, 1 meghámozott, felszeletelt mangó, 2 közepes méretû banán, kis csipet Stevia por vagy két csepp Stevia Fluid Nova (ízlésnek megfelelõen), kókuszreszelék (ízlésnek megfelelõen).

  • Fonott mákos kalács

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 10 dkg margarin, 3 ek olaj, 3 ek cukor, 15 db édesítõszer, 2,5 dkg élesztõ, tej.

  • Gyümölcskocka

    Hozzávalók:

    - 1 kg háztartási keksz
    - 2 pohár nagy tejföl + 1 pohár kicsi
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - 1 db citrom reszelt héja
    - idény gyümölcs
    - a gyümölcshöz illõ gyümölcskocsonya

  • Burgonyapecsenye

    Hozzávalók: négy nagy burgonya, két evõkanál liszt, négy evõkanál tej, három tojás, só, törött bors, zöldpetrezselyem, zsír.

  • Töltött paprika cseh módra

    Hozzávalók: 4 paprika, 1 kanál olaj, 7 fej hagyma, 30 dkg darált hús, 10 dkg párolt rizs, só, bors, szurokfüves olaj, kömény, 1 kanál húslé, 2 kanál paradicsomszósz, 1 dl savanyú tejföl, citromos olaj, zsiradék.