2024.04.16. - Csongor

Tepsis cukkini

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 6-8 érett paradicsom (vagy két konzerv paradicsom), 3-4 kis cukkini, 2 gerezd fokhagyma, reszelt sajt, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, és ezután hozzáadom a meghámozott, felaprított paradicsomot és az összezúzott fokhagymát. Mártást fõzök belõle, de nem baj ha maradnak paradicsomdarabok benne, nem kell teljesen homogénnek lennie. Sóval borssal ízesítem. A cukkinit egy lábasban elõfõzöm. Ez maximum 10 perc, zsenge daraboknál 5 is elég. Az elõfõzött cukkini végeit levágom, és 1,5-2 centis karikákra vágom.

Egy tûzálló tálat vagy tepsit kikenek kevés vajjal, és lerakok egy rétek cukkinit, rá egy réteg paradicsommártás kerül, aztán megint cukkini. A tetejére maradjon egy kis paradicsom. Megszórom reszelt sajttal, és kb. 20 percig összesütöm elõmelegített sütõben.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!