2024.03.19. - József, Bánk

Gombás tarhonya

Hozzávalók: 100g füstölt húsos szalonna, 250g nagy szemû öreg tarhonya, 50g vöröshagyma, 10g fokhagyma, 200g szegfûgomba, paprika, 15g fûszerpaprika. Só, õrölt bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kockára vágott füstölt húsos szalonnát a bográcsban üvegesre hevítjük. A nagy szemû „öreg" tarhonyát sötét aranysárgára pirítjuk. Apróra vágott vöröshagymával áthevítjük, meghintjük fûszerpaprikával, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tarhonyát. Õrölt borssal, zúzott fokhagymával, csöves paprikával fûszerezve fõzzük szép lassan. Közben elõkészítjük a frissen szedett, megtisztított és megmosott szegfûgombát.

Ha már a tarhonyánk majdnem puha, hozzátesszük a gombát, és készre fõzzük. A szegfûgomba igen különleges ízt kölcsönöz az ételnek. Ha friss gombánk nincs, szárítottat is használhatunk, de áztassuk be, mielõtt a tarhonyához adjuk. Az igazi gombás tarhonya enyhén csípõs, megáll benne a kanál, de mégis szaftos marad.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!