2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Házias kakaspörkölt

Hozzávalók: 2-3 kg kakas egyben, 2 evõkanál paprika, 1 evõkanál bors, 3 evõkanál vegeta, 2 evõkanál paradicsom püré, 4 gerezd fokhagyma, 3dl fehér bor, 20 dkg szalonna, 2 csipet friss borsmenta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kakasunkat kizsigereljük. Majd a szalonnát pirítjuk, mikor üveges rátesszük a hagymát és szintén megkapatjuk. A megtisztított kakas combját, mellét és a többi alkatrészét rátesszük a hagymára és a szalonnára. Ezt követõen fûszerezzük és felöntjük a fehér borral és csontlével ha nincs csont levünk jó a víz is csak el kell lepni a husinkat.

Forrás után kóstoljuk meg és fûszerezzük tovább ha nem megfelelõ az ízlésünknek. Kb 2-3 óra alatt megpuhul a hús. Ha mégsem, akkor fõzzük amíg nem puhul meg teljesen. Köretnek galuska ajánlott!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!