rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Csíki kakas

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kakas, 1,5 kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 3 dl tejföl, 2 ek. liszt, 1 kk. paprika, 2 ek. libazsír, só, bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A madarat darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, majd a forró zsíron megfuttatjuk, rátesszük a húst, hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát, összezúzott fokhagymát és a babérlevelet. Kevés vizet adunk hozzá, majd fedõ alatt félig puhára fõzzük. Utána beletesszük a káposztát, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt. Bevagdosott, sült szalonnával tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Grízes tészta

    Hozzávalók: metélttészta, gríz, olaj, só;

  • Magyaros pizza

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dkg élesztõ, olaj, só, 4 db zöldpaprika, 1 db vöröshagyma, 8 db paradicsom, 15 dkg lángolt kolbász, 10 dkg reszelt sajt.

  • Smarties torta

    Hozzávalók: 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 17,5 dkg cukor, 7,5 dkg liszt, smarties cukor.

  • Bécsi túrós derelye

    Hozzávalók: 5 g õrölt fahéj, 1 darab citrom, 8 darab tojás, 50 g mazsola, 10 g só, 40 g zsír, 5 g vaníliás cukor, 80 g zsemlemorzsa, 20 g búzadara, 100 g porcukor, 300 g félzsíros tehéntúró, 150 g burgonya, 500 g sima liszt.

  • Camembertes-mogyorós palacsinta

    Palacsintatészta: 2,5 dl tej, 2 tojás, 7 ek liszt, csipetnyi cukor és só, olaj a sütéshez. Töltelék: 25 dkg Brie 10 dkg darált mogyoró.

  • Ecetes babsaláta

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt bab, 2 fej hagyma, 1 mk só, 1 ek cukor, 2 kanál 20 %-os ecet, 1 deci víz, késhegynyi törött bors.

  • Sugo di carne - Olasz húsos szósz

    Hozzávalók: 40 dkg paradicsom, 1 erõspaprika, egy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél kg vegyes darálthús, 4 ek paradicsompüré, só, cayenne bors, 2 ek olaj.

  • Rakott kelkáposzta

    Rakott kelkáposztaForraljunk fel 1.5 liter vizet, eközben a kelkáposztát vágjuk vékony csíkokra. A forrásban levő vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal, tegyük bele a kelkáposztát, főzzük 3-4 percig. Szedjük ki szűrőkanállal. A forrásban lévő káposzta vízében főzzük félpuhára a rizst (kb. 10-12 perc). Ezalatt pirítsuk meg olajon a darált húst, adjuk hozzá a Knorr Pörkölt kockákat, és 1.5 dl vizet. Lassú tűzön pároljuk 4-5 percig. Egy hőálló tepsi aljára terítsük ki a kelkáposztát. Tegyük rá a leszűrt, félig főtt rizst, majd borítsuk be a darált hússal.

  • Gesztenyés almatorta

    Hozzávalók:

    1 db kör alakú piskótalap, 2 evõkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfûszeg, fahéj; a krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin

  • Rakott tészta

    Hozzávalók: 1 zacskó milánói makaróni tészta, 1/4 kg darálthús, 1 kis szál lecsókolbász vagy parasztkolbász 1 nagy doboz tejföl A tetejére sajt, az ízesítéshez só, vegeta, pirospaprika, olaj;

  • Diós-mézes

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 7 dkg vaj
    - 2 evõkanál méz
    - 50 dkg finomliszt
    - 10 dkg porcukor
    - 1 evõkanál mézeskalács fûszer
    - 1/2 kávésanál õrölt fahéj
    - 1 dkg szalalkáli
    - 1/2 dl tej
    - 3 db tojás

    A diókrémhez:

    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 5 dl tej
    - 20 dkg porcukor
    - 4 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg darált dió
    - 25 dkg vaj
    - 1 narancs reszelt héja
    - 3 evõkanál rum

    Valamint:

    - 30 db babapiskóta
    - rumos-cukros tej a babapiskóták locsolásához
    - 10 dkg csokoládé
    - 2 evõkanál olaj

  • Palócleves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg sertéslapocka
    - 50 dkg zöldbab
    - 30 dkg burgonya
    - 20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen
    - 1-1 zöldpaprika és paradicsom
    - 1 vöröshagyma
    - 1/2 dl olaj
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 2 babérlevél
    - tárkony
    - õrölt bors
    - majoránna
    - csipet kömény
    - õrölt paprika
    - 1 csokor petrezselyem
    - só
    - 2-3 dl tejföl
    - 1 evõkanál liszt
    - pár csepp ecet

  • Bárányszelet roston

    Hozzávalók: 15 dkg bárány színhús, étolaj a bekenéshez, ízlés szerint só.

  • Ananászos narancssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 db ananász, 4 db narancs, 40 g mandula, 300 ml Fanta, a díszítéshez tejszínhab.

  • Aszpikos húsok

    Formába kevés aszpikot teszünk, hideg helyre állítjuk és megfagyasztjuk.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Zöldséges csirkefalatok

    Hozzávalók:

    - 60 dkg csirkemellfilé
    - 1-1 db sárga, zöld, piros kaliforniai paprika
    - 1 cukkini
    - 1 padlizsán
    - 25 dkg gomba
    - 2-3 paradicsom
    - 8 kis fej hagyma
    - só
    - bors
    - sült csirke fûszerkeverék
    - napraforgó olaj

  • Fasírozott hering

    2 heringet 6 óra hosszat tejben kell áztatni. Megtisztítva 3 sardellával, 2 keményre fõtt tojássárgájával, egy evõkanál kaprival...

  • Sajtos bundáskenyér

    Hozzávalók: 8 vékony szelet kenyér, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 4 vékony szelet sajt, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1 teáskanál mustár, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, currypor, ízlés szerint só.

  • Bögrés sütemény

    Bögrés sütemény Hozzávalók az alaprecepthez: 4 csapott evõkanál finomliszt, 2-3 csapott evõkanál cukor vagy gyümölcscukor, 1 késhegynyi sütõpor vagy szódabikarbóna, 2 evõkanál fõzõ kakaópor, 1 tojás, 2 evõkanál olaj (pl. dióolaj), 2 evõkanál tej.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...