2024.04.20. - Tivadar

Csirke satay

Hozzávalók 4 személyre: Thai pác: 1 tk. thai currykrém, 3 zúzott fokhagymagerezd, 1 ek. szójaszósz, 1 ek. összevágott citronella, 125 ml kókusztej.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mogyorószósz: 315 g nyers, meghámozott mogyoró, 1 kis hagyma, vékonyra vágva, 1 ek. olaj, 3 chili, 3 zúzott fokhagymagerezd, 250 ml víz, 1/4 tk. cayenne-i bors, 1/2 tk. bors, 1/2 tk. porcukor, 1 ek. szójaszósz, 1 ek. citromlé.

Thai pác elkészítése:

A hozzávalókat rakjuk egy nagy tálba és botmixerrel alaposan keverjük össze. Ezzel a páccal bármilyen húst bekenhetünk, majd 1-2 órán át állni hagyjuk. Fanyársakra húzzuk a húsokat és aranybarnára grillezzük.

Mogyorószósz elkészítése:

A mogyorót elõmelegített sütõben negyed óráig sütjük. Tisztítsuk meg a héjától és õröljük meg darálóban.

Pároljunk hagymát, majd tegyük hozzá a fokhagymát és a csilit. Folyamatosan adagoljuk a vizet, az õrölt mogyorót, a caynne-i borsot, cukrot és sót. Pár percig kevergessük és a végén öntsük hozzá a szójaszószt és a citromlét.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!