2024.04.19. - Emma

Kókuszos csirke

Hozzávalók: 4 db csirkecomb vagy -mell, 1 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, diónyi friss gyömbér reszelve.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tökhöz: 1 db sütõtök, 1/2 kiskanál õrölt gyömbér, 1/2 kiskanál õrölt szegfûszeg, 1/2 kiskanál õrölt fahéj, 10 szem ánizsmag, 1 db csillagánizs õrölve, 2 kiskanál pisztácia durvára törve (el is maradhat).

A csirkecombokat lemosom, és ételízesítõs vízben 10 percig elõfõzöm. Kiveszem a vízbõl, sózom, borsozom, és az alábbi masszával bekenem: reszelt hagyma, fokhagyma, friss gyömbér.

Egy tepsibe szétnyomkodom a teavajat, rápakolom a csirkecombokat, megszórom kókuszreszelékkel, és alufóliával letakarva 70 percig sütöm 200 fokon, majd leveszem az alufóliát, meglocsolom a vajas lével, és pár percig pirítom tovább. A tököt megmosom, félbevágom, kimagozom és alufóliára téve, tepsiben kb. 20 percig elõsütöm.

A fûszerkeveréket összeállítom, a tököt még felezem (elõtte nagyon kemény volt, de most már puha és levet is eresztett), és megszórom a fûszerekkel. Visszatolom a sütõbe, és kb. 10 percig sütöm még 180 fokon.

A kókuszos csirkét a fûszeres sült tökkel és párolt rizzsel tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!