2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rakott hús gombával

Hozzávalók: 8 szelet sertésborda (vagy tarja, esetleg baromfi), 30 dkg gomba, 20 dkg fõtt, füstölt tarja, 5 dl besamelmártás, 15-20 dkg (füstölt) sajt, só, bors, liszt, olaj, petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst kissé kiverjük, megsózzuk, lisztbe forgatva kevés forró olajban hirtelen átsütjük és félretesszük. A visszamaradt olajban bors és finomra vágott petrezselyem hozzáadásával - a felszeletelt gombát megpároljuk, levét elfõzzük. Közben elkészítjük a besamelt és a lábast hideg vízbe téve kihûtjük.

Lapos tûzálló tál alján elhelyezzük a füstölt tarja-szeleteket, erre egymás mellé szorosan a húst. Mindegyikre 1-1 kanál gombát simítunk, majd lelocsoljuk a besamellel, és befedjük a vékony sajtszeletekkel. Lefedve, nem túl forró sütõben addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!