2024.04.18. - Andrea, Ilma

Rakott hústorta

Hozzávalók: 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 doboz 1/2 kg-os vagdalthús-konzerv. 2 tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál búzadara, 1 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, só és törött fekete bors ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vagdalt húst villával széttörjük, majd összedolgozzuk egy felvert tojással, a sóval, a borssal, a szétzúzott fokhagymával. (Ha túl sûrû lenne a krémszerû töltelék, kevés tejjel hígíthatjuk) A reszelt sajtot összekeverjük a másik felvert tojással, a tejföllel, az õrölt szerecsendió-virággal, a sóval és a búzadarával. A felengedett leveles tésztát egyharmad-kétharmad arányban elvágjuk.

A nagyobbik tésztadarabot lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, amekkorával ki tudunk bélelni egy nagy tortaformát úgy, hogy magas pereme legyen. A tésztára rásimítjuk a húsos tölteléket, majd megkenjük a sajtos krémmel. A kisebb tésztadarabot kerek lappá nyújtjuk, és beborítjuk vele a sajtot. A maradék tojássárgával megkenjük a tetejét, villával megszurkáljuk, hogy a gõz eltávozhasson belõle, és elõmelegített forró sütõben a közepesnél kisebb lángon szép sárgásbarnára sütjük. Még melegen cikkeket vágunk belõle. Hidegen is, melegen is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!