Hozzávalók: 1 közepes karfiol (kb. 50 dkg tisztán), 1 csomó leveszöldség, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 kiskanál pirospaprika, só, késhegynyi õrölt borókabogyó, õrölt fehér bors, 1 vöröshagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 2 paradicsom.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A karfiolt gondosan megtisztítom, és kis rózsáira szedem. A leveszöldséget tisztítás után karikákra vágom, a hagymát lehéjazom. A vajat a liszttel habzásig hevítem, majd a megmelegített tejjel felöntöm, és folytonosan kevergetve sûrûre fõzöm. Ezután beleszórom a pirospaprikát meg a f?szereket. Megsózom, hozzáadom a finomra vágott hagymát és a reszelt sajtot. Ha langyosra h?lt, simára keverem a nyers tojásokkal és a tejföllel.
Tûzálló tálban a nyers karfiolt és zöldséget rétegenként egymásra rakom, közben meglocsolom a paprikás-tojásos mártással. A tetejére karikázom a paradicsomot, és a mártással meglocsolom. Az edényt alufóliával befedem és az el?melegített forró sütõben 30 percig párolom, végül fedelét levéve megpirítom.
Jó étvágyat!