2024.04.19. - Emma

Szilvás sütemény vaníliakrémmel

Hozzávalók a gyúrt tésztához: 150 g liszt, 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütõpor, 65 g cukor (kb. 4 evõkanál), 1 tojás (közepes méretû), 75 g lágyvaj vagy margarin.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vaníliakrém: 1 tasak Dr. Oetker Vanília Puding, 40 g cukor (kb. 2 evõkanál), 500 ml tej, 2 tojás (közepes méretû).

Feltét: 750 g szilva vagy ringló, 25 g olvasztott vaj, 1 jó púpos evõkanál cukor, 1 tasak Dr. Oetker vanillincukor és mandulaszeletek a szóráshoz

Elkészítés:

A lisztben elvegyítjük a sütõport, és egy keverõedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vajat egy kézi robotgéppel (dagasztó spirál) elõször alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk, majd kis idõre hideg helyre tesszük.

A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon kerek lappá nyújtjuk (átmérõ 32 cm), és egy alján kivajazott, kerek tepsibe (átmérõ 30 cm) helyezzük. Az oldalát kissé felnyomkodjuk, és egy villával a tésztát többször megszurkáljuk.

A pudingport a tasakon található utasítás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral, belekeverjük a tojást és a krémet egyenletesen az elõsütött tésztalapra kenjük. A szilvát vagy ringlót megmossuk, lecsöpögtetjük és megtöröljük. A gyümölcsöt négybe vágjuk, kimagozzuk, és a belsejével fölfelé koszorú alakban a krémre helyezzük. A süteményt készre sütjük.

Sütés után a süteményt azonnal megkenjük vajjal, és hagyjuk kihûlni. A cukrot és a vanillincukrot elkeverjük, és a süteményre szórjuk. Ízlés szerint mandulaszeletekkel ízesítjük. Tejszínhabbal és vanília öntettel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!