Hozzávalók: 2 dl olvasztott fõzõmargarin, 2 dl méz, 2 dl enyhén összehabart tojás, 1 teáskanál vanília, 4 dl finomliszt, 1 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 2 dl joghurt, 4 dl apró kockákra vágott alma.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Keverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk egybe a lisztet, a sütõport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúrás közben, váltakozva a joghurttal. Végül keverjük bele az almakockákat. Kanalazzuk szét a tésztát 3 db, kizsírozott, kb. 20x13x3 cm-es tepsibe, majd szórjuk a tetejére a krémet. 175° C-os sütõben süssük 45 percig.
Krém: 1 dl apróra vágott dió, 1 teáskanál fahéjpor, 1 dl barna cukor, 2 evõkanál olvasztott vaj.
Addig keverjük a hozzávalókat, amíg a dió egyenletesen el nem oszlik a keverékben.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!