Hozzávalók: 1 cs porélesztõ, 1 ek cukor, fél kg liszt, 1 tk só, olaj a kisütéshez.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az élesztõt egy tálkában elkeverem a cukorral és egy kevés vízzel és felfuttatom. A lisztet beleteszem a keverõtálba 1/4 liter vizet, 1 ek olajat és a feloldott élesztõt, a végén a sót.
A robotgép keverõkarjával a tésztát simára keverem, míg le nem válik az edény szélérõl. Most jön a lényeg: A tálat edényestõl, lefedve éjszakára a hûtõbe teszem. A tésztánk szép lassan egész éjjel kel. Közvetlenül a felkelés után átgyúrom és a szokásos módon lángost sütök belõle.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!