2024.04.20. - Tivadar

Fetás omlett

Hozzávalók: 2 deka vaj, 3 tojás, 3 teáskanál tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 5 deka fekete olajbogyó, 5 deka dió, 15 deka fetasajt, 1 maréknyi mentalevél, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõször megolvasztjuk a vajat egy kisebb serpenyõben. Közben feltörjük a tojásokat egy kis tálkába, kicsit sózzuk, beleöntjük még a tejszínt, belereszeljük a fokhagymát, jól összekeverjük az egészet (kicsit habosra lehet verni, úgy lesz finom), aztán bele a serpenyõbe.

Lecsepegtetjük, majd majd apróra vágjuk a fekete olajbogyót és mozsárban durvára törjük a diót. Gyorsan megfordítjuk az omlettet (kb annyit kell úgyis sülnie, mint ameddig a vagdosás meg törés tart), és két perc múlva kész is. Utána rámorzsoljuk még a fetát, rászórjuk az olajbogyót, a diót, végül pedig egy kis apróra vágott mentalevél következik, félbehajtjuk, és tányérra csúsztatjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!