2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Mézes, sajtos ham and eggs

Hozzávalók: hagyma, paradicsom, bacon szalonna, tojás, sajt, méz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Abból indultam ki, hogy ha a rántott sajthoz adnak áfonya lekvárt, akkor miért is ne használhatnék efféle dolgokat például a ham and eggs esetében. Azonban lekvár ritkábban van itthon, de azzal is egész jó.

Megdinsztelek egy fej vöröshgymát, majd hozzáadom a kockákra vágott bacon szalonnát és a paradicsomot. Kicsit megpirítom a szalonnát, majd az egészre ráütök három tojást, ezt megszórom reszelt sajttal (a füstöltet ajánlom) és csurgatok rá egy kis mézet. A serpenyõt lefedem és közepes lángon sütöm, hogy a sajt ráolvadjon és a méznél is meginduljon a karamelizálódás. Ha így teszünk, nagy az esély rá, hogy a tojás nem sül le.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!