rss
  • Grillezett amerikai oldalas

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 5 EK olivaolaj, 1 EK méz, 3 EK ketchup, 5 gerezd fokhagyma, 1-2 csepp Tabasco, só, bors.

    A fokhagymát szétnyomom és alaposan összekeverem az olajjal, a mézzel, a ketchuppal és a fûszerekkel, majd bekenem vele az oldalasokat. Mintegy 1 óra hosszat állni hagyom. Sütõben, vagy grillben mindkét oldalt 10-15 percig sütöm, majd ismét bekenem a marináddal.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojásos kockák

    Hozzávalók: 8 tojás, 8 evõkanál tej, 8 evõkanál morzsa.

  • Kocsonyázott majonézes burgonya

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 dl kefir, 1 dl majonéz, 1 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor snidling vagy zöldhagyma szár, 1/2 dl fehérbor, 2 evõkanál zselatin, só és õrölt bors ízlés szerint, 2 evõkanál ecet, 1 evõkanál cukor;

  • Sült spagetti

    Hozzávalók: 20 dkg spagetti, 2 ek. margarin, 50 dkg darált hús, 2 tojás, 20 dkg túró, 4 ek. reszelt parmezán, 1-1 hagyma, zöldpaprika, konzerv paradicsom, 1-1 tk. cukor, só, szurokfû (oregano), olaj.

  • Sajtos sonkás tészta

    Hozzávalók: 30 dk sonka, 25 dk reszelt sajt, 1 tojás, 1 zacskó tészta(akármilyen,amit szeretünk), 1 doboz családi tejföl, só,bors;

  • Székely libacomb

    A kiskockákra vágott füstölt szalonnát kevés olajon kisütöm. Hozzáadom a vöri hagymát, tovább pirítom. Meghintem pirospaprikával, felöntöm húslevessel, beleteszem az alaposan megtisztított és megmosott pulykacombot.

  • Parajfõzelék galuskával

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy 2 csomag mirelit spenót, 1 db tojás, fél liter tej, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál só.

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Májjal töltött tojás

    Hozzávalók 8 személyre: 8 db tojás, 10 dkg kenõmájas, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál mustár, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 db piros retek.

  • Pikáns Káposzta bajor módra

    Hozzávalók: 1 evõkanál köménymag, 1 teáskanál só, 1 vörös­hagyma, 4 evõkanál olaj, 4 evõkanál fehérbor-ecet, 1/2 teáskanál törött bors, só, 1,25 kg frissen gyalult fehér káposzta.

  • Túrós szendvicskrém

    Hozzávalók: 30 dkg túró, 2 ek tejföl, só, bors, pirospaprika, kevés uborka és zöldpaprika.

  • Párolt savanyú káposzta

    Hozzávalók: 75 dkg savanyú káposzta, 5 dkg sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl fehérbor, 3 evõkanál borecet, só, õrölt bors, õrölt kömény.

  • Citromkrém kókuszos csókokkal

    Hozzávalók: A kókuszos csókhoz: 2 tojásfehérje, édesítõszer, 2 ek kókuszreszelék.

  • Peperonata

    Hozzávalók: 4 dkg vaj. 1 evõkanál olaj, 10 dkg húsos füstölt szalonna. 4 piros paradicsompaprika, 4 zöld paradicsompaprika, 2 fej reszelt vörös hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 kis fej zeller. 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb doboz paradicsompüré, 1 dl vörösbor, 1 kiskanál borecet (vagy néhány csepp rendes ecet), só, õrölt bors, kevés szárított bazsalikom (ha van, helyette oregano), 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Fehér vajmártás

    Hozzávalók: 5 dkg apróra vágott salottahagyma (apró hagyma), 1 teáskanál durvára õrölt bors, 1 1/2 dl borecet, 1 1/2 dl fehérbor, vagy hal alaplé, 15-20 dkg hideg vaj, 2 evõkanál tejszín, só, õrölt fehérbors;

  • Valentin napi nutellás csók

    Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, 12 dkg (sütõ)cukor, 1 tojássárgája, 10 dkg darált mandula, 20 dkg liszt. A kenéshez: nutella.

  • Sajtos rúd

    16 dkg finomlisztet, 18 dkg reszelt sajtot, 12 dkg vajat, 3 tojássárgáját, 1 kávéskanál sót és 1 evõkanál tejfölt összegyúrunk, kétszer nyújtjuk - közben hajtogatjuk, mint a vajas tésztát -, és hideg helyen 1 - 2 órát pihentetjük.

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók:

    1 kisebb fej karfiol, 1/2 tk. koriandermag, só a fõzõvízbe, 2 nagy tojás, 2 ek. liszt, 1 ek. aprított petrezselyem, 3 ek. ricotta, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi õrölt szerecsendió, frissen õrölt bors, néhány ek. olaj a sütéshez, tejföl

  • Babéros bableves

    Hozzávalók:

    20 dkg tarkabab, fél liter tej, 1 dl tejföl, 2 babérlevél, 1-1 evõkanál vágott petrezselyemzöld, citromlé és liszt, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi cukor, ízlés szerint só, a tálaláshoz 1 dl tejföl

  • Ínyenc mártás

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1 szelet kenyér, fél húsleveskocka, 1 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, késhegynyi õrölt fahéj, kevés mustár, 1 teáskanál bor- vagy gyümölcsecet, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor zöldpetrezselyem.

  • Tepsis cukkíni

    Hozzávalók: 2 db cukkíni, 1 csomag szója-granulátum, 4 db burgonya, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, 1 kávéskanál vaj, vegeta.