2024.04.20. - Tivadar

Bazin

Hozzávalók: 20 dkg dara, 5 dkg élesztõ, 2 evõkanál olívaolaj, 3 dl víz, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kevés langyos vízben felfuttatott élesztõt a darával addig keverjük, míg lágy krémet nem kapunk. Közben kevés vizet adunk hozzá. Langyos helyen letakarva kb. fél óráig hagyjuk megkelni. Kis lángra odateszünk 3 dl vizet, megsózzuk és apránként belekeverjük a megkelt tésztát.

Folyamatos kevergetés mellett addig fõzzük, míg a tészta el nem válik az edény falától. Levéve a tûzrõl beletesszük az olajat és néhány percig kézzel gyúrjuk, majd nagyméretû gombócokat formálunk belõle, és tálaljuk.

Megjegyzés: A gombócot kevés vajjal és citromlével vagy datolyaszósszal fogyasztják, de csirke- és halleveshez is adják. Elkészítési idõ: fél óra, valamint a gombóc kelesztésének ideje.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!