2024.04.20. - Tivadar

Magyaros pizza

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dkg élesztõ, olaj, só, 4 db zöldpaprika, 1 db vöröshagyma, 8 db paradicsom, 15 dkg lángolt kolbász, 10 dkg reszelt sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt langyos cukros tejben felfuttatjuk és kevés vízzel, sóval összedolgozva, viszonylag kemény tésztát gyúrunk. Egy órán át meleg helyen kell hagyjuk. Ezután 4 cipót formálunk belõle; melyeket tányér nagyságú lappá nyújtunk. A sütõlemezt jól beolajozzuk, és ráhelyezzük a tésztalapokat. Mindegyikre karikázunk egy zöldpaprikát, néhány szelet vékony hagymakarikát és karikákra vágott paradicsomot. Elosztjuk a lapokra a karikákra vágott kolbászt, jól meghintjük reszelt sajttal, és elõmelegített sütõben 15-20 percig sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!