rss
  • Magyar pizza

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók a tésztához: 40dkg liszt, 1db tojás, 20dkg túró, 8ek olaj, 8ek tej, 1cs sütõpor, pici só.

    loading...

    Töltelék krémje: 1 fej hagyma, 1dl olaj, babérlevél, só, bors, fél tubus pirosarany.

    Feltét: kukorica, virsli, sajt, szalonna, borsó, gomba, krinolin, stb.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kiolajozott tepsiben félkészre sütjük. Majd lekenjük a mártással és feltéteket pakolunk rá.Készre sütjük,és a végén sajtot szórunk rá.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vaniliás kifli

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 14 dkg margarin, 10 dkg dió, 10 dkg porcukor, 1 cs vaniliás cukor, 1 tk sütõpor. + csokimáz, + vaniliás porcukor.

  • Omega-3 szakácskönyv

    Azt már egyre többen tudják, hogy az emberi szervezetnek szüksége van omega-3 zsírsavra.

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Paradicsomos kukoricasaláta

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv csemegekukorica, 2 nagy paradicsom, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál borecet, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt fehérbors, só.

  • Zöldséges csirkecomb

    Hozzávalók: 8 db. csirkecomb, 1 leveskocka, 2 db. sárgarépa, 1/2 kg. cukorborsó, 1 kis karfiol, 4 kis karalábé. Ízlés szerint: petrezselyemzöld, paprika, bors, só.

  • Csokoládés fogyikeksz

    Hozzávalók: 1 vaníliarúd, 6 dkg étcsoki, 15 dkg barna cukor, 1 dl cukorrépaszirup vagy méz, 3 ek repceolaj, 28 dkg szilvapüré, 2 tojás, 2 tojásfehérje, 22,5 dkg zabpehely, 15 dkg zabkorpa, 24 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 2 tk sütõpor, 3 dkg zsírszegény kakaópor.

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, kevés liszt, ízlés szerint só.

  • Paradicsomos tésztasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg tollhegy tészta (penne), 20 dkg aszalt paradicsom olajos lében, 1 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1-2 evõkanál balzsamecet, pár csepp méz, só.

  • Gesztenyés mignon

    Hozzávalók:

    30 dkg gesztenye, 20 dkg cukorból 2 dl vízzel készült szirup, kis kanál likõr, 2 dkg világosra pirított darált mogyoró, reszelt csokoládé

  • Medvehagyma leves

    Hozzávalók: 30 dkg friss medvehagymalevél, 2 dkg vaj, 2 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 4 dl tej/ növényi tej, 4 dl víz, 2 dl tejföl/növényi tejszín, só, õrölt fehér bors.

  • Baklava

    Elkészítése: A diót tálba rakjuk és hozzáadjuk a fahéjat. A réteslap mennyiséget elfelezzük. Az egyik felét lerakjuk egy tepsibe úgy, hogy a réteslapok közé olajat öntünk. Össze is ráncolhatjuk a lapokat.

  • Masnis tésztasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg masni tészta, só, 1 zeller, 3 sárgarépa, 2 paradicsom, 2 sárga és piros színû paprika, 15 dkg sonka, 1 kis üveg majonéz, 3 ek. tej, só, õrölt bors, citromlé.

  • Egzotikus gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, 2 db banán, 2 db kivi, fél ananászkonzerv, lehetõség szerint mangó- és kókuszdarabok, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evõkanál cukor, 1 evõkanál citromlé, 2 szem szegfûszeg, 1 kávéskanál rum, 1 pohár tejszín.

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

  • Szardellás krokett

    Hozzávalók: fél tubus szardellapaszta, 2 db egész tojás, 2 evõkanál búzadara, 1 dl tejföl, 1 fiola kapribogyó 1 teáskanál mustár, 1 nagy, savanykás alma, 5 dkg reszelt sajt, mokkáskanálnyi cukor, liszt a bundázáshoz.

  • Kovászos uborka télire

    Az egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára és tetejére bõven tegyünk kaprot.

  • Szarvasszeletek villa franca modra

    Hozzavalok:
    800 g kicsontozott szarvasgerinc,
    1 evokanal mustar,
    2 dl olaj,
    2 dl szaraz vorosbor,
    50 g fustolt szalonna,
    1 kis fej hagyma,
    400 g erdei gomba,
    1 nagy csokor petrezselyem,
    4 tojas,
    2 evokanal paradicsompure,
    1 kaveskanal liszt,
    so, bors, 1-1 mokkaskanal majoranna es kakukkfu,
    ribizli vagy szilvabefott

  • Habos-rácsos sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25 dkg finomliszt
    - 25 dkg rétesliszt
    - 3 tojás sárgája
    - 15 dkg cukor
    - 20 dkg zsír
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1,5 dl tej
    - kevés kekszmorzsa

    A töltelékhez:

    - 3 tojás fehérje
    - 15 dkg porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg sárgabaracklekvár
    - 5-6 szem reszelt alma
    - 1 kávéskanál fahéj

    A tetejére:

    - durvára vágott dió

  • Paella

    Hozzávalók: csirke, sertésoldalas, rizs, 1 kis csirke, 25 dkg sertésoldalas, 20 dkg cserkészkolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 zöldpaprika, 25 dkg rák, féltucat kagyló, 1 doboz konzerv articsókaszív, 1 dl kilejtett zöldborsó, 3 dl rizs, 3 evõkanál olaj, só, törött feketebors, 1 csapott evõkanál pirospaprika, sáfrány.

  • Camembert-rel töltött croissant

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg Bakony Camembert sajt, tojássárgája a kenéshez.

loading...