rss
  • Majorannás metélt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús, zsír vagy olaj, egy kis fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, bors, só (ételízesítõ), egy evõkanál morzsolt majoranna, 1 csomag jó minõségû széles metélt tészta (vagy házilag gyúrt tészta).

    A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát belereszeljük a zsíradékba, és kissé átsütjük, majd beletesszük a felaprózott húst. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a fokhagymát, és néhány percig sülni hagyjuk, majd felengedjük annyi vízzel hogy ellepje, mivel marhahús, kicsit tovább kell fõzni, hogy megpuhuljon. Mikor majdnem puha, belemorzsoljuk a bõséges adag majorannát is, és ezzel puhára pároljuk. Ha elfõtte a levét, kicsit sütjük majd kevés vízet még teszünk alá, és felrottyantjuk. A metél tésztát közben kifõzzük, és leöblítve leszûrjük. Mikor a hús is kész, a kettõt összekeverjük, és mikróban, vagy sütõben felforrósítva tálaljuk. Tejföllel meglocsolva is nagyon finom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók: 500g sertéslapocka, 200 g füstölt kolbász, ( ha van otthol szalonna börke adjuk hozzá) 600 g savanyúkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 50 g zsir, 3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, egészbors, babérlevél, kevés lecsó vagy paprika - paradicsom.

  • Ananászos répasaláta

    Hozzávalók: 1 nagy sárgarépa, 4 karika ananász, 1 dl 100%-os narancslé, 5 evõkanál akácméz, só.

  • Sárgadinnye leves

    Sárgadinnye levesA dinnyéket kettévágjuk, kiszedjük a magházakat, majd karalábévájóval mindkettőből kis golyókat veszünk ki, s hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már a sárgadinnyének nincs sima felülete, akkor szeletekre vágottan meghámozzuk és feldaraboljuk. Ezután jó 1 liter vízben megfőzzük a vaníliás cukorral és a cukorral. Kb. 10 perc alatt elkészül. A tűzről levéve botmixerrel pépesítjük. A pudingot 1-2 evőkanál vízzel, majd a főzőtejszínnel elkeverjük, és beleöntjük a levesbe. Egy percre összeforraljuk, és lehűtjük. Amikor hideg, belerakjuk a dinnyegolyókat, és tálaljuk.

  • Feta (friss juhsajt)

    A (talán) legismertebb görög sajt. Juhtejbõl készítik és sós lében hozzák forgalomba.

  • Sajtos tojásleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 púpos evõkanál liszt, 1,2 l víz, 1 húsleveskocka, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors, 5 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt.

  • Kókuszkocka

    KókuszkockaA tejet kissé fellangyosítjuk, majd ebben a tejben felolvasztjuk a margarint, majd az összes többi alapanyaggal jó alaposan összekeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, (vagy rakhatunk a tepsibe sütőpapírt is, ki melyik megoldást szereti jobban) majd közepes lángon megsütjük. Amikor kihűlt a tészta egyforma kockákra vágjuk össze. A máz hozzávalóit összeforraljuk. (Egy kicsit hagyjuk hűlni, mert ha nagyon forrón mártjuk bele, könnyen szétmállhat a tészta.) Ebbe mártjuk a kockákra felszeletelt tésztát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

  • Marokkói csirke

    Hozzávalók: 1 kiskanál köménymag, 1 kiskanál fahéj, 1,5 kiskanál pirospaprika, 1 kiskanál õrölt koriander, 1/2 kiskanál õrölt szegfûszeg, 1/4 kiskanál cayenne-i bors, 1 kiskanál gyömbérpor 1/4 kiskanál õrölt sáfrány, 1,5 kiskanál tengeri só, 2 tört fokhagymagerezd, 2 evõkanál friss citromlé, 1 evõkanál (olíva-) olaj, 85 dkg kicsontozott felsõcomb, 2.5dl csirkeleves (2.5dl víz és 1/2 csirkeleveskocka), 25 dkg kuszkusz, 4 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg mazsola, 2 evõkanál meghámozott mandula.

  • Szardellamártás recept

    Hozzávalók:
    1/2 liter halvelouté mártás, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 db szardellafilé, kevés pirospaprika, 1,5 dl fehérbor.

  • Joghurtos pite

    Hozzávalók:

    - 2 pohár joghurt (natúr vagy gyümölcsös is lehet)
    - 3 db tojás
    - 1,75 dl liszt
    - 1,75 dl cukor
    - 1,75 dl étolaj
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    + különbözõ gyümölcsök

  • Brassói szász lakodalmi leves

    Hozzávalók: 1 öreg kövér tyúk, 1 kg marhahús, 6 murok, 4 petrezselyemgyökér, 2 közepes zeller, 2 fej hagyma, 2 pohár rizs, 2 evõk. vagdalt petrezselyemzöldje, 3 tojássárgája, 2 csésze tejföl, só, bors.

  • Gesztenyés kifli

    Hozzávalók:

    Tészta: liszt 40 dkg, vaj 28 dkg, tojássárgája 2 db, porcukor 4 ek, só 1/2 késh., élesztõ 5 dkg, tej 2 dl; töltelék: gesztenye 75-100 dkg, cukor 20 dkg, vanília 1/2 rúd, tojás 1 db.

  • Mákos Balaton szelet

    Hozzávalók: 250 g vaj, 250 g kristálycukor, 1csomag vaníliás cukor, 5db tojás, 350 g liszt, 1 csomag sütõpor, 250 g cukrozott darált mák, 3 doboz (850 ml) õszibarackbefõtt, 1csomag vaníliás pudingpor, 500 ml tej, 150 g félzsíros tehéntúró, 150 g vaj, 150-150 g tej és ét tortabevonó, 70g kókusz zsír (vagy margarin), 250 ml tejszín. A tepsi kenéséhez margarin.

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, só, 5 deka zsír, 4 deci paradicsom, 4 deka liszt, 3 deka cukor.

  • Édes tojásmártás

    Végy hozzá 2 tojást és további 2 sárgáját, 15 dkg cukrot, 3 dl száraz fehérbort, egy fél citromot és sót.

  • Áfonyás báránygerinc

    Hozzávalók: 1 tasak Maggi Tepsis fortélyok Tejszínes-hagymás csirke alap, 1 evõkanál Maggi Húsvarázs ételízesítõ, 2 dl tejszínm 1 dl száraz vörösbor, 1 dl étolaj, csipetnyi tárkony, csipetnyi tarka bors, ízlés szerint só, 20 dkg vegyes erdei gomba, 1 db báránygerinc, 10 dkg vörösáfonya.

  • Paprikáscsibével töltött palacsinta

    Elkészítünk egy nagyobb csibét paprikásnak, jó tejfelesen. A csirke húsát a csontokról leszedjük, késsel vagy húsvágóval apróra összevagdaljuk.

  • Paradicsomos húsgombócok

    Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, só, bors, õrölt kömény, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, pici pirospaprika, 1 szál zellerlevél, sûrített paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, ételízesítõ.

  • Halkocsonya

    Hozzávalók: 1,2 kg ponty + 2 fej és 2 farok, egy cseresznyepaprika, 1 ek paprika, egy nagy fej hagyma, só.

  • Csirkemell mogyorómártással

    Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé; 2 evõkanál szárnyas fûszerkeverék (ízlés szerint) ; 30 dkg piros husú paprika; 1 csokor újhagyma; 1 dl olivaolaj; 10 dkg tisztított amerikai mogyoró; 6 dkg mogyoróvaj; 2 dl tejszín.

  • Egzotikus máj

    Hozzávalók: 2 nagy libamáj vagy személyenként 3-4 csirkemáj, szegfûszeg, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 kanál finom teavaj, 1 dl tej, só.